Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
28.07.2021 07:45

Ružomberská vojenská nemocnica chce obnoviť svoju polikliniku v Sliači


Ilustračná snímka: (tasr).


Ružomberská vojenská nemocnica sa chystá obnoviť budovu svojej polikliniky v Sliači vo Zvolenskom okrese.


Ako uviedla hovorkyňa Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok Petra Dišková, jej súčasný stav si vyžaduje rozsiahlu rekonštrukciu fasády, strechy, kúrenia, ale aj rozvodov vody a elektriny v budove.

Ako dodala, hlavnou súčasťou rekonštrukcie je zefektívnenie vykurovania a zníženie energetickej náročnosti budovy. „Budova letecko-lekárskeho centra s poliklinikou Ministerstva obrany SR Sliač má takmer 40 rokov a posledné rekonštrukčné práce na budove sa uskutočnili pred 19 rokmi,“ spomenula s tým, že nemocnica sa chce uchádzať o nenávratný finančný príspevok. Bude to v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia, zameraného na zníženie energetickej náročnosti verejných budov.

Podľa Diškovej by sa mali rekonštrukčné práce začať v novembri tohto roka a rozložené budú na obdobie dvoch rokov. „Stavebné práce budú rozložené na dlhšie časové obdobie, urobíme však maximom pre to, aby poskytovanie zdravotnej starostlivosti nebolo obmedzené,“ podotkla.

Z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie vyplýva, že predpokladaná hodnota rekonštrukcie je vyše 1 402 000 eur bez DPH. Obstarávanie sa týka projektu programu financovaného z fondov Európskej únie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2017
Hornooravskú nemocnicu čaká rozsiahla rekonštrukcia
Žilinská župa kompletne zrekonštruuje a rozšíri gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Hornooravskej nemocnice v Trstenej v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Schválený projekt modernizácie bude financovaný v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
03.02.2021
Stavebné práce na obnove polikliniky v Detve ukončili
Stavebné práce na obnove polikliniky v Detve sú ukončené. Uviedol to hovorca mesta Detva Milan Suja.
viac
28.07.2021
Otvorenie nového urgentu v nemocnici v Šaci plánujú v apríli 2022
V nemocnici v košickej Šaci pokračujú práce na výstavbe nového urgentného príjmu s minimálnym a vzhľadom na pandemickú situáciu akceptovateľným časovým sklzom. Jeho slávnostné otvorenie sa predpokladá v apríli budúceho roka.
viac
25.01.2023
Múzeum SNP získalo vyše 3 mil. eur na obnovu kultúrnych pamiatok
Múzeum Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici získalo viac ako tri milióny eur z eurofondov, ktoré použije na obnovu a rekonštrukciu národných kultúrnych pamiatok - Pamätníka SNP a vypálenej obce Kalište.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %