Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
31.05.2023 03:20

Šesť obcí v okrese Senica sa dohodlo na koordinovanom postreku komárov


Ilustračná snímka.


Šesť obcí v okrese Senica - Sekule, Kúty, Borský Svätý Jur, Čáry, Brodské a Kuklov, sa dohodlo na koordinovanom postreku komárov. Zverejnili aj prvé termíny, kedy sa budú postreky realizovať. Informovala o tom obec Sekule na webovej stránke.


V rámci tejto spolupráce sa obce dohodli na vzájomnom zdieľaní poznatkov a skúseností s cieľom dosiahnuť čo najlepšie výsledky pri samotnom postreku. "Na nedávnom stretnutí, ktoré organizoval Bratislavský samosprávny kraj, sa zúčastnili zástupcovia obcí. Stretnutie poskytlo informácie o projekte biologickej regulácie komárov v alúviu Moravy. Okrem toho sme diskutovali aj o nových plánoch v rámci projektu Mosquito Bioregulation podporovaného programom Interreg," uviedla obec Sekule.

Projektový manažér hlavného partnera projektu predstavil návrh a možnú štruktúru združenia obcí, ktoré by sa venovalo biologickej regulácii komárov. Toto združenie by podľa projektového manažéra poskytlo lepšie možnosti na diskusiu s ďalšími inštitúciami a získanie finančnej podpory.

Najbližší postrek sa uskutoční v stredu v obci Kúty. Nasledovať bude postrek v obciach Brodské a Čáry vo štvrtok 1. júna. O deň neskôr to budú obce Sekule a Borský Svätý Jur, vždy od 20.30 h.

Počas postreku apelujú obce na občanov, aby si zabezpečili ochranu svojich včelstiev. "Rovnako chceme upozorniť, aby ste sa v čase postrekov zdržiavali v interiéroch svojich domovov alebo iných bezpečných miestach," informovala obec Sekule.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2020
RÚVZ eviduje lokálnu kalamitu komárov
Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava v súčasnosti na území Bratislavského kraja eviduje zvýšený, na niektorých miestach i kalamitný stav v prípade výskytu komárov. Nechystá však cielený monitoring a upozorňuje, že nemôže ani vyhlasovať kalamitný stav alebo mimoriadnu situáciu.
viac
18.12.2020
BSK vstúpi do projektu bioregulácie komárov v slovensko-rakúskom prihraničí
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa stane partnerom projektu Mosquito bioregulation, teda biologickej regulácie komárov v slovensko-rakúskom prihraničnom území.
viac
28.12.2020
Prieskumné vrty v sninskej doline ukázali výdatný zdroj vody
Prvé prieskumné vrty v troch obciach v okrese Snina ukázali, že by tam v krátkej dobe mohol byť vybudovaný vodovod. Skonštatoval to predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský. Podľa jeho slov je v okrese Snina 32 obcí, z toho 28 nemá kanalizáciu a 24 ani vodovod.
viac
23.07.2021
BSK monitoruje situáciu v povodí Moravy po záplavách a zasahuje proti komárom
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba spolu so starostami obcí v malackom okrese navštívil zaplavené územia v povodí rieky Moravy. Župa v tomto teritóriu spustila rozsiahly monitoring.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %