Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
15.08.2023 11:40

Stavba športovej haly sa odkladá, obnoviť chcú areál školy


Ilustračná snímka: (tasr).


Plán vybudovať novú multifunkčnú športovú halu v Žarnovici sa zatiaľ odkladá.


Mesto plánovalo tento svoj projekt ešte v roku 2022 predložiť spolu so žiadosťou o finančnú podporu na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, avšak vzhľadom na to, že celkový rozpočet sa vyšplhal na 4,3 milióna eur, takýto objem peňazí z výzvy MIRRI nebolo možné čerpať. Uviedla to primátorka Žarnovice Alena Kazimírová.

"V súčasnosti sa sústreďujeme na rekonštrukciu športového areálu našej základnej školy. V súvislosti s aktuálne vyhlásenou výzvou z Operačného programu Slovensko na rekonštrukciu a modernizáciou základných škôl pripravujeme projekt, v ktorom chceme zrekonštruovať školské športovisko a tiež materiálne vybaviť a zmodernizovať interiér školy," priblížila.

Cieľom je v exteriéri školy zrušiť staré antukové volejbalové ihriská a vybudovať dve ihriská s umelým povrchom, kde by sa hral tenis, floorbal, volejbal, bedminton. Toto všetko by bolo s novým osvetlením. "Bežecká dráha, výškarský sektor, sektor na hod kriketovou loptičkou a sektor na hod oštepom by mali byť pokryté liatym tartanom," doplnila primátorka.

Aj napriek tomu, že v uplynulých rokoch sa začala inflačná a energetická kríza, samospráva sa snažila, aj keď v menšom rozsahu, investovať do obnovy mestského majetku, do prípravy projektových dokumentácií, ako napríklad projektová dokumentácia na budovu "hasične", obnovu budovy základnej školy prvého stupňa. Desiatky tisíc eur z vlastných zdrojov smerovali najmä do úsporných projektov a riešení.

"Na dom smútku a kultúrny dom, kde sídli naša základná umelecká škola, sme nainštalovali fotovoltické panely v celkovom náklade 32.000 eur. Počítame, že táto investícia nám výrazne ušetrí výdavky na tamojšie energie," pripomenula Kazimírová. K zníženiu spotreby elektrickej energie a k zvýšeniu efektívnosti by mali prispieť aj nové inteligentné merače spotreby, zatiaľ na 15 z celkom 43 mestských odberných miest.

Okrem toho v meste práve prebieha rekonštrukcia existujúcich hygienických zariadení v budove základnej školy za zhruba 50 000 eur, vyhlásené je verejné obstarávanie na udržiavacie práce na mostoch v meste a v apríli bola dokončená úprava spevnenej plochy a plochy pre stojiská pre kontajnery pri dome smútku za 26 456 eur. Navyše, za uplynulý rok do opravy miestnych komunikácií a havarijného stavu cesty investovali približne 95 000 eur a tento rok ďalších 76 262 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.11.2020
BSK predložil hlavnému mestu upravený čistopis UŠ športovo-rekreačného areálu
Bratislavský samosprávny kraj (BKS) doručil bratislavskému magistrátu čistopis urbanistickej štúdie (ÚŠ) pre projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke.
viac
18.02.2021
Nedostavaný areál Activ Zone bude sídlom Strednej športovej školy v Poprade
Poslanci prešovského krajského zastupiteľstva v pondelok (15. 1.) schválili zámer na umiestnenie Strednej športovej školy (SŠŠ) v priestoroch dnes nedostavaného športového areálu Activ Zone v Poprade.
viac
14.04.2022
Obnovu športovej haly plánujú ukončiť do konca júna
Rekonštrukcia športovej haly v Detve pokračuje. Podľa uzatvorenej zmluvy o dielo je ukončenie stavebných prác naplánované do konca júna tohto roka. Potvrdil to hovorca Detvy Milan Suja.
viac
13.07.2023
Športovú halu na Prokofievovej ulici čaká obnova, MČ získala grant
Športovú halu na Prokofievovej ulici v bratislavskej Petržalke čaká komplexná rekonštrukcia. Mestská časť (MČ) na ňu prostredníctvom miestnej športovej organizácie Športové zariadenia Petržalky (ŠZP) získala grant vo výške takmer 340 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %