Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
24.01.2024 03:24

Súťaž Javiskový škriatok predstaví detskú dramatickú tvorivosť


Ilustračný plagát


Divadlá hrajúce predstavenia pre deti z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa 12. a 13. marca zídu v Dome kultúry v Šali na regionálnej prehliadke. Podujatie s názvom Divadelný škriatok je súťažou detskej dramatickej tvorivosti.


Ako informovali organizátori z Krajského osvetového strediska (KOS) v Nitre, odporúčané predstavenia postúpia do krajského kola súťaže pre Nitriansky kraj. To sa bude pod názvom Detský javiskový sen konať 18. a 19. apríla v Kozárovciach.         

Zámerom súťaže je rozvíjanie detského divadla a prezentácia nových detských divadelných predstavení a súborov. "Zároveň slúži na neformálne vzdelávanie, prepájanie s inými regiónmi a zdieľanie skúseností. Vytvára tiež priestor pre prezentáciu tvorby pred verejnosťou a odborníkmi a dáva spätnú väzbu na prezentované inscenácie cez rozborové semináre. Uzávierka prihlášok je 18. februára," pripomenulo KOS.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2018
Neprofesionálni divadelníci sa zídu na súťaži Javiskový škriatok
V Dome kultúry v Šali sa zídu neprofesionálni divadelníci z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce. Svoje umenie predstavia 28. februára a 1. marca na regionálnej postupovej súťaži Javiskový škriatok, ktorú pravidelne organizuje Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre.
viac
24.05.2018
V Šali sa zišli detskí divadelníci z celého Slovenska
Detské divadelné súbory z celého Slovenska sa v stredu zišli v Šali na 74. ročníku celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka. Celkovo 15 súborov, ktoré postúpili cez regionálne kolá, tu bude do 27. mája súťažiť so svojimi najúspešnejšími inscenáciami.
viac
09.02.2021
ÚĽUV spustilo 8. ročník súťaže V krajine remesiel
Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) spustilo 8. ročník celoslovenskej súťaže remeselnej tvorivosti detí a mládeže. Súťaž pod názvom V krajine remesiel má v nich vzbudiť záujem o tradičné ľudové remeslá, podporiť výtvarnú kreativitu.
viac
11.03.2024
Na podujatí Javiskový škriatok sa v Šali zídu detskí divadelníci z troch okresov
Divadlá hrajúce predstavenia pre deti z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa aj tento rok zídu na podujatí Javiskový škriatok. Ide o regionálne kolo celoštátnej prehliadky a súťaže detskej dramatickej tvorivosti Zlatá Priadka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %