Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
14.08.2023 10:35

Trenčín vybuduje v parku pod Juhom pumptrackové dráhy


Ilustračná snímka.


Trenčianska samospráva vybuduje v parku pod Juhom pri ihrisku Žihadielko bicyklové dráhy typu pumptrack. Podľa hovorkyne mesta Eriky Ságovej si stavebné práce vyžiadajú investíciu takmer 237 000 eur a mali by byť hotové do konca októbra 2023.


Doplnila, že celková spevnená plocha bicyklových dráh vrátane štartovacieho pahorku a priestoru mobiliára má byť 885 štvorcových metrov (m2). Dĺžka samostatných jazdných línií necelých 269 metrov a povrch telesa dráhy je asfaltový, uviedla.

Výsledkom mestskej investičnej akcie bude podľa nej viacero okruhov. "Základný pumptrackový okruh severne od detského ihriska. Štartovací pahorok bude priamo nadväzovať na chodník pre peších. V tejto časti bude aj parková lavička so stojanom na bicykle. Detský okruh - samostatný okruh s nižšie profilovanými prekážkami pre najmenšie deti na odrážadlách, bude v južnej časti," priblížila.

Dva pumptrackové okruhy doplní línia s vyššie profilovanými prekážkami a rozšírenými možnosťami skokov pre pokročilých jazdcov, no zároveň bude prejazdná aj pre začiatočníkov. Jej súčasťou bude aj drevená prekážka wallride s rozmermi 3,7 x 1,8 metra a sklonom 50 stupňov, dodala Ságová.

Mesto je podľa nej pripravené financovať investíciu z rozpočtu, zároveň však očakáva rozhodnutie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR o žiadosti na jej refundáciu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2018
Trenčín za takmer 400-tis. eur zrevitalizuje Park M. R. Štefánika
Mesto Trenčín získalo z Regionálneho operačného programu 2014 – 2020 na projekt Zelené pľúca mesta – revitalizácia Parku M. R. Štefánika nenávratný príspevok takmer 400-tis. eur. S prácami na revitalizácii parku začali pracovníci Mestského hospodárstva a správy lesov tento týždeň.
viac
26.03.2020
Mesto Malacky namieta voči prekladisku materiálu
Primátor Malaciek Juraj Říha sa stavia proti zámeru nového prekladiska stavebného materiálu na území mesta.
viac
14.04.2022
Práce na cyklotrase popri Váhu v Trenčíne pokračujú
Výstavba cyklotrasy v úseku Ulice Ľ. Stárka od nového cestného mosta po starý železničný most sa začala v októbri minulého roka. Práce v hodnote necelých 315 tisíc eur by mali byť hotové najneskôr do leta.
viac
09.08.2022
Na sídlisku Mier vznikne hokejbalové ihrisko s dažďovou záhradou
Nové hokejbalové ihrisko pribudne v Košiciach v areáli budovy bývalej Základnej školy (ZŠ) Park mládeže na sídlisku Mier, ktorá v súčasnosti slúži na vzdelávacie účely tamojšieho gymnázia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %