Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
13.08.2018 06:25

Turistický vláčik bude voziť ľudí aj k Zoborskému kláštoru


Ilustračná snímka, zdroj: nitralive.sk


Nitriansky turistický vláčik bude v septembri voziť pasažierov po novej trase. Mestskí poslanci odsúhlasili zmenu v jeho cestovnom poriadku, v rámci ktorej bude premávať aj k Zoborskému kláštoru.


S iniciatívou prišiel prevádzkovateľ vláčika, ktorým je spoločnosť Arriva Nitra. Podľa jej návrhu sa do cestovného poriadku zapojí nový, takzvaný veľký 12-kilometrový okruh. V rámci neho bude vláčik voziť turistov od Svätoplukovho námestia k Zoborskému kláštoru, odkiaľ pôjde do Mestského parku na Sihoti a späť na námestie.

Prevádzkovateľ vláčika od tohto kroku očakáva spojenie turisticky atraktívneho Zobora s centrom mesta, a tým aj zvýšenie počtu prepravených pasažierov. „Tento návrh vzišiel z reálneho života a fungovania turistického vláčika. Ten v súčasnosti obsluhuje územie, ktoré mu mestské zastupiteľstvo schválilo. Vzhľadom na to, že v priebehu roka došlo k ukončeniu rekonštrukcie Zoborského kláštora, otvorila sa nám nová lokalita, ktorá je turisticky zaujímavá, a radi by sme vláčik poslali aj tam,“ uviedol vedúci odboru komunálnych činností a životného prostredia na mestskom úrade Pavol Jakubčin. Ako pripomenul, nový cestovný poriadok bude zatiaľ platiť mesiac v rámci skúšobnej lehoty.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2016
Mestskí poslanci schválili zmeny cestovného v autobusovej doprave
Cestujúcich v nitrianskej mestskej autobusovej doprave (MAD) čakajú zmeny. Mestskí poslanci na svojom aprílovom rokovaní odsúhlasili zavedenie nových druhov platieb a zmenili aj výšku niektorých zliav na cestovnom.
viac
25.12.2018
Turistický vláčik by mal v meste premávať celoročne, nielen sezónne
Spoločnosť Arriva plánuje prevádzkovať turistický vláčik v Nitre celoročne. Vláčik premáva v meste pod Zoborom už niekoľko rokov sezónne od konca mája do konca októbra. Arriva ho začala prevádzkovať v júni tohto roka, keď nahradila pôvodného prevádzkovateľa.
viac
31.05.2019
Turistický vláčik v Nitre odvezie na MDD deti zadarmo
Turistický vláčik v Nitre bude počas víkendu 1. a 2. júna voziť cestujúcich do 18 rokov zadarmo. Spolu s Medzinárodným dňom detí tak oslávi aj svoje prvé narodeniny.
viac
03.12.2022
Turistický vláčik v Nitre bude premávať bude aj počas adventu
Turistický vláčik bude v Nitre premávať aj na Mikuláša a pred Vianocami. Ako informovala radnica, verejnosť si môže užiť adventnú jazdu mestom vo vybrané dni od 4. do 23. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %