Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
03.12.2022 02:50

Turistický vláčik v Nitre bude premávať bude aj počas adventu


Vianočný vláčik


Turistický vláčik bude v Nitre premávať aj na Mikuláša a pred Vianocami. Ako informovala radnica, verejnosť si môže užiť adventnú jazdu mestom vo vybrané dni od 4. do 23. decembra.


     Vláčik vyrazí na cesty v druhú adventnú nedeľu, kedy o 17. hodine privezie na Svätoplukovo námestie Mikuláša aj s jeho sprievodom. O hodinu neskôr sa už môže vydať vláčikom na výlet po Nitre aj verejnosť. Mikulášsky vlak bude premávať tiež 5. a 6. decembra.       Počas adventu bude vláčik jazdiť pravidelne každý piatok až nedeľu. Posledné jazdy vykoná 23. decembra. "Nástup bude pri hudobných hodinách na pešej zóne, odkiaľ bude trasa smerovať cez ulice Palárikova, Fraňa Mojtu, Mostná, Farská a cez ulicu pri Synagóge sa vláčik vráti späť na pešiu zónu," uviedol mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.08.2018
Turistický vláčik bude voziť ľudí aj k Zoborskému kláštoru
Nitriansky turistický vláčik bude v septembri voziť pasažierov po novej trase. Mestskí poslanci odsúhlasili zmenu v jeho cestovnom poriadku, v rámci ktorej bude premávať aj k Zoborskému kláštoru.
viac
31.05.2019
Turistický vláčik v Nitre odvezie na MDD deti zadarmo
Turistický vláčik v Nitre bude počas víkendu 1. a 2. júna voziť cestujúcich do 18 rokov zadarmo. Spolu s Medzinárodným dňom detí tak oslávi aj svoje prvé narodeniny.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
03.05.2023
Sezóna turistického vláčika sa začala o mesiac skôr, pribudli dve trasy
Od začiatku mája začal v Nitre jazdiť turistický vláčik. Jeho sezóna potrvá do konca letných prázdnin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %