Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
21.12.2023 09:55

Ustanovuje nové hranice chránených oblastí prirodzenej akumulácie vôd


Ilustračná snímka, zdroj: Voda-portal


Vláda ustanovuje nové hranice chránených oblastí prirodzenej akumulácie vôd (CHVO). Doterajšie ustanovenie sa tak ruší. Vyplýva to z nariadenia, ktoré v stredu schválila vláda.


"Vymedzenie CHVO podľa popisu v uvedených nariadeniach vlády Slovenskej socialistickej republiky v súčasnosti už nie je postačujúce," poukázalo ministerstvo životného prostredia. V nariadení sú hranice CHVO ustanovené s presnosťou na parcely katastrálnych území obcí.         

"Toto nariadenie vlády bude slúžiť ako podklad na zápis do katastra nehnuteľností. Spracovaný a spresnený priestorový údaj o CHVO vo vektorovej podobe, ktorý bude slúžiť ako jeden z podkladov pri vyhotovení zjednodušeného geometrického plánu, bude zverejnený na webovom sídle Ministerstva životného prostredia SR," priblížil rezort.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2017
Na vybraných orgánoch štátnej správy pribudnú analytické útvary
Na vybraných ústredných orgánoch štátnej správy chýbajú analytické útvary, s podporou Európskej únie ich však zriadia. Umožní to národný projekt „Budovanie a rozvoj kapacít analytických útvarov na vybraných ústredných orgánoch štátnej správy“.
viac
16.03.2018
Investície proti suchu pomôžu zlepšiť životné prostredie, ale aj kvalitu života
Vláda schválila materiál H2ODNOTA JE VODA - Akčný plán na riešenie dôsledkov sucha a nedostatku vody, ktorý je historicky prvým prierezovým dokumentom v uvedenej problematike. Jeho súčasťou sú opatrenia vo viacerých oblastiach a sektoroch.
viac
12.09.2018
Lex Žitný ostrov poslali poslanci do druhého čítania
V chránených vodohospodárskych oblastiach má byť zakázané používať nebezpečné postreky. Vyplýva to z návrhu zákona o chránených oblastiach prirodzenej akumulácie vôd (Lex Žitný ostrov), ktorý v utorok parlament posunul do druhého čítania. Okrem zákazov zákon určuje aj kompetencie jednotlivých štátny
viac
21.07.2021
V SR vzniknú 3 chránené areály, 2 prírodné rezervácie a jedna národná
Na Slovensku vzniknú ďalšie tri chránené areály – Horný tok Chotčianky, Horný tok Výravy, Laborec, dve prírodné rezervácie – Brezové a Pokoradzské jazierka a národná prírodná rezervácia Plavno. Vyplýva to z materiálov, ktoré v stredu schválila vláda. Status chránených území nadobudnú 1. augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %