Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
09.04.2024 01:04

V obci Častá otvorili ortopedicko-traumatologickú ambulanciu


Snímka zdroj: BSK


Nová ortopedicko-traumatologická ambulancia rozšíri rozsah a kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti nielen v obci Častá, ale aj v okolitých obciach a regióne. Obyvatelia tak budú mať lepší a rýchlejší prístup k ortopedickej starostlivosti.


Ide vôbec o prvú špecializovanú ambulanciu na vidieku.  „Zlepšenie zdravotnej starostlivosti patrí k prioritám Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Aj táto nová ambulancia je ďalším krokom k rozvoju zdravotnej starostlivosti v kraji. Vážim si úsilie všetkých, ktorí priložili ruku k dielu a pričinili sa o vznik tejto ambulancie – výborná spolupráca kraja a obce,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Ako upresnil starosta Častej František Kašický, rekonštrukcia jednej z ambulancií miestneho Zdravotného strediska sa uskutočnila v roku 2023 a hradená bola z rozpočtu obce vo výške 26.118 eur. Začiatkom roka 2024 boli získané potrebné súhlasy a povolenia z Bratislavského samosprávneho kraja a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava.

„Veľmi ma teší, že som sa mohla zúčastniť otvorenia novo zrekonštruovanej špecializovanej ortopedicko-traumatologickej ambulancie. Väčšinou býva zvykom, že ambulancie sa otvárajú vo veľkých mestách, táto ale vznikla v malej obci. Obyvatelia budú mať takúto špecializovanú ambulanciu, keď budú potrebovať pomoc s úrazmi, poúrazovými stavmi, zlomeninami a ďalšími komplikáciami,“ uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

MUDr. Vladimír Vozár bude v ambulancii ordinovať zatiaľ dvakrát do týždňa, ale v prípade potreby je možné ordinačné hodiny rozšíriť. Oficiálne začne fungovať o dva týždne.

„Špecializovaných ambulancií, obzvlášť ortopedických, je na Slovensku nedostatok. Chýbajú v mestách, o vidieku nehovoriac. Obyvatelia obce Častá a okolitých obcí tak už nebudú musieť cestovať za špecialistom až do Bratislavy,“ priblížil lekár Bratislavského kraja Tomáš Szalay.

Otvorenie ambulancie v súčasných náročných podmienkach predstavuje príklad vynikajúcej spolupráce miestnej a regionálnej samosprávy so štátnymi orgánmi a organizáciami, v tomto prípade obce Častá, Bratislavského samosprávneho kraja a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava.

 

Autor: (ts-BSK, Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.02.2020
Nová moderná ambulancia poteší budúce mamičky i gynekologické pacientky
V prízemí pavilónu gynekológie a pôrodníctva Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline dnes otvorili zmodernizovanú gynekologicko-pôrodnícku príjmovú ambulanciu.
viac
12.01.2023
Kraj otvoril v obci ambulanciu pre dospelých, prijíma i nových pacientov
V obci Halič v okrese Lučenec v stredu slávnostne otvorili novú ambulanciu pre dospelých, ktorú v spolupráci s miestnou samosprávou zriadil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).
viac
03.08.2023
Nemocnica otvorila novú ambulanciu všeobecného lekára
Nemocnica Agel Zlaté Moravce otvorila v utorok novú ambulanciu všeobecného lekára pre dospelých.
viac
25.11.2023
V budúcom roku chcú v meste otvoriť pediatrickú ambulanciu
Krupinská samospráva pripravuje v spolupráci s nemocnicou Zvolen, ktorá je členom skupiny Agel, od nového roka 2024 otvorenie pediatrickej ambulancie v meste. Primátor Krupiny Radoslav Vazan o tom informoval na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %