Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
15.03.2022 01:30

V okolí Vitálišoviec sa má pohybovať čierna mačkovitá šelma


Ilustračná snímka.


V okolí mestskej časti Vitálišovce v Liptovskom Mikuláši sa má pohybovať nebezpečné zviera. Obyvateľ ho identifikoval ako čiernu pumu alebo jaguára. V utorok o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


Mestská polícia prostredníctvom rozhlasu informovala obyvateľov okolitých mestských častí, aby sa nevzďaľovali z obytných zón až do času odchytu zvieraťa.

"Ráno o 6.30 h telefonoval na mestskú políciu obyvateľ z mestskej časti Vitálišovce, že pri venčení sa jeho pes zvláštne správa a nezvyčajne vrčí. Obzrel sa preto smerom, na ktorý sa sústredil jeho pes, a zbadal na blízkom kopci veľkú čiernu mačkovitú šelmu," priblížila hovorkyňa.

Obyvateľov mesto informovalo o pohybe šelmy aj prostredníctvom sociálnych sietí. "Príslušníci mestskej polície vyrozumeli aj štátnu políciu. Informovali starostov okolitých obcí, aby skontaktovali svoje poľovné združenia, členom poľovných združení komunikovali informáciu o možnom pohybe šelmy," dodala Čapčíková.

Kontaktovali aj odchytový tím Štátnej ochrany prírody SR a riaditeľa Tatranského národného parku. U majiteľa blízkej kontaktnej zoo zistili, že im nechýba žiadne zviera. "Aktuálne miesto posledného videnia pri Vitálišovciach monitorujú dve hliadky mestskej polície," ubezpečila Čapčíková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2016
Stovky motorkárov z celého sveta zavítajú do Liptovského Mikuláša
Liptovský Mikuláš sa v týchto dňoch stáva dejiskom svetového stretnutia mototuristov. Akcia s názvom FIM Rally 2016 sa na Slovensku uskutoční po prvý raz. Hlavnému programu budú venované dni od 29. júna do 1. júla v Liptovskom Mikuláši.
viac
20.04.2017
Miestne dane a poplatky môžu v Liptovskom Mikuláši platiť už aj cez mobil
Obyvatelia Liptovského Mikuláša môžu v tomto roku po prvý raz zaplatiť miestne dane a poplatky aj cez mobilný telefón. Nový spôsob platby prostredníctvom mobilnej aplikácie má ľudí odbremeniť od státia v radoch pri pokladni.
viac
29.11.2017
Pre samosprávu je dôležitá podpora miestnej ekonomiky
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa v ostatnom období sústredilo na nástroje podporujúce lokálnu hospodársku politiku a teda miestnu ekonomiku.
viac
06.03.2018
Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva pripravilo veľkonočný program
Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši pripravilo v marci pre svojich návštevníkov tradičné podujatie s názvom Prebúdzanie jari. Program prinesie nielen tradičnú atmosféru sviatkov Veľkej noci, ale aj kreatívne tvorivé dielne pre žiakov základných škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %