Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
10.05.2017 10:26

V Poprade začala kosba verejnej zelene


Snímka zdroj: (poprad.sk).


Mesto Poprad začalo v utorok 9.mája 2017 s prvou kosbou trávnatých plôch v správe mesta.


„Keďže trávy a buriny sú najrozšírenejšími a najväčšími alergénmi v mestskom prostredí, kosbou verejných priestranstiev sa snažíme eliminovať ich negatívny dopad na zdravie obyvateľov,“ uviedla Zuzana Čákyová z oddelenia životného prostredia MsÚ v Poprade. Povinnosť zabezpečiť kosbu na svojich pozemkoch majú aj ostatní vlastníci trávnatých plôch na území mesta.

Verejná zeleň v správe mesta je rozdelená do dvoch zón. V prvej zóne sa nachádzajú predovšetkým námestia a parky v jednotlivých častiach mesta, ktoré sú kosené v pravidelných približne dvojtýždňových intervaloch. Prvá zóna by mala byť v prípade priaznivého počasia pokosená do konca tohto týždňa. Začiatkom budúceho týždňa začne kosba druhej zóny, v ktorej sú všetky zostávajúce lokality. Druhá zóna bude v závislosti od počasia pokosená do 14 dní od jej začatia. Celkovo by mala byť kosená 3 - 4x ročne.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2016
Počas vianočných sviatkov zaparkujete v Poprade zadarmo
Parkovanie v centre Popradu bude viac ako tri týždne bez parkovacích poplatkov. Samospráva vychádza v ústrety návštevníkom centra mesta a od dnešného dňa ruší výber parkovacích poplatkov na mestských parkoviskách.
viac
31.12.2020
Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí vodozádržné opatrenia
Bratislavské Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí projekt vodozádržných opatrení. Riešiť má zachytávanie dažďovej vody a jej využitie na permanentnú, celoročnú závlahu stromov, kríkov a trávnatých plôch v parkovej časti námestia, ale tiež zníženie prietoku poddimenzovanej kanalizácie.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
25.02.2021
Spustili petíciu za návrat zeleného parku na Hlavnom námestí
V Bratislave spustili petíciu za návrat zeleného parku na Hlavnom námestí. Podpísalo sa pod ňu už vyše 500 ľudí. Signatári žiadajú hlavné mesto a jeho volených zástupcov o vytvorenie príjemnej oázy pokoja a oddychu na tomto námestí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %