Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
11.08.2023 12:35

V Púchove zrekonštruovali za viac ako 1,3 mil. eur autobusovú stanicu


Ilustračná snímka: (tasr).


Po takmer polročnej rekonštrukcii začne v piatok (11. 8.) Púchovčanom oficiálne slúžiť nová autobusová stanica v bezprostrednej blízkosti železničnej stanice. Je súčasťou terminálu integrovanej prepravy osôb. Informovala o tom komunikačná referentka púchovskej radnice Laura Krošláková.


K modernizácii autobusovej stanice pristúpilo mesto Púchov pre nevyhovujúci technický stav starého nástupišťa a absenciu systémových požiadaviek na autobusovú stanicu. Nová stanica podľa nej prinesie bezbariérové prepojenie nástupíšť, bezbariérové nástupy do nízkopodlažných autobusov, odvodnenie spevnených plôch a zrekonštruované osvetlenie.

Autobusová stanica plní funkciu prestupovej stanice mestskej, prímestskej autobusovej dopravy a železničnej dopravy a funkciu prestupového uzla k priľahlej priemyselnej zóne.

Radnica na rekonštrukciu získala viac ako 1,33 milióna eur prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu. Rekonštrukcia sa začala v januári tohto roka, stavbu mesto prevzalo koncom júna.

"Po dlhoročnom čakaní a množstve prípravných prác sa sen stal skutočnosťou a my sme sa dočkali autobusovej stanice, ktorá je hodná okresného mesta. Po náročnom období vysporiadania pozemkov, získania financií z eurofondov, vysokej inflácii, zvýšených nákladov na stavebné materiály, energie a služby sa podarilo zrekonštruovať autobusové nástupište. Spolu so susednou železničnou stanicou tvorí funkčný súvislý celok a dôstojne reprezentuje mesto Púchov ako dôležitý dopravný uzol," uviedla primátorka Púchova Katarína Heneková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2017
Autobusová stanica v Komárne dostane nový vzhľad
Príspevková organizácia mesta Komárno Comorra Servis v týchto dňoch rekonštruuje hlavnú budovu komárňanskej autobusovej stanice. Organizácia získala na obnovu budovy finančné prostriedky v hodnote 89 122,- eur od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry na základe podaného projektu.
viac
29.02.2020
V Prievidzi zrekonštruujú autobusovú stanicu a postavia parkovisko
V týchto dňoch došlo k podpísaniu zmlúv so zhotoviteľom na realizáciu dvoch veľkých investičných akcií, a to výstavbu parkoviska v predstaničnom priestore a rekonštrukciu autobusovej stanice v Prievidzi v časti MHD.
viac
03.12.2020
Rekonštrukcia autobusovej stanice sa začne ešte v tomto roku
Mesto Komárno zrekonštruuje autobusovú stanicu. Rekonštrukčné práce sa začnú ešte v tomto roku, pokračovať budú v prvej polovici budúceho roka.
viac
26.05.2021
V blízkosti autobusovej stanice v Zlatých Moravciach vznikne oddychová zóna
V blízkosti zlatomoraveckej autobusovej stanice vyrastie nová moderná oddychová zóna. Umiestnená bude vedľa parkoviska na bicykle.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %