Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
06.09.2022 04:15

V Rači sa opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie


Banner.


V bratislavskej Rači sa od piatka do nedele (9. - 11. 9.) opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie. Konať sa bude v amfiteátri v Knižkovej doline, na Námestí Andreja Hlinku, Alstrovej ulici a v Parku J. M. Hurbana. Mestská časť o udalosti informuje na svojom webe.


Pre návštevníkov je pripravený program. Súčasťou sú koncerty slovenských hudobných hviezd v amfiteátri, folklórne skupiny, dychová hudba, tradičný alegorický sprievod, kolotoče či množstvo stánkov s občerstvením.

Tohtoročné vinobranie predstaví niekoľko noviniek. Sú nimi vystúpenia lokálnych umelcov v Obecnej záhrade, ako aj festival folklórnych nádejí. Pôjde o nultý ročník prehliadky sólistov, inštrumentalistov a spevákov zo Základnej umeleckej školy Vrbenského v Rači.

Pre najmenších účastníkov podujatia bude v Parku J. M. Hurbana pripravená detská zóna zameraná na rôzne hry, súťaže a divadelné predstavenia. Na udalosť je zabezpečená kyvadlová doprava historickým vlakom.

Mestská časť zároveň upozornila na obmedzenie parkovania pred Parkom J. M. Hurbana. Obmedzenie je platné od pondelka (5. 9.) do nedele.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.09.2017
Sezóna hodov a vinobraní je v plnom prúde!
Tento víkend vás do ulíc vytiahnu podujatia ako Týžden dobrovoľnictva, Fitfest, Račianske vinobranie, Vajnorské hody, Krúžkovanie Ružinova 2017, Vegánske hody 2017, Modranské vinobranie 2017 a Beh Pezinkom.
viac
31.08.2022
Modranské vinobranie sa po dvojročnej prestávke opäť uskutoční
Po dvojročnej prestávke sa od 9. do 11. septembra opäť uskutoční Modranské vinobranie. Informovala o tom Zuzana Tichá z PR a komunikácie mesta Modra.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
13.09.2023
Rača opäť ožije tradičným vinobraním
Milovníci vína a burčiaku si v bratislavskej Rači opäť prídu na svoje. Mestská časť ožije od piatka do nedele (15. - 17. 9.) tradičným Račianskym vinobraním, teda oslavou vinohradníctva, tradícií a kultúry. TASR o tom informoval referent komunikácie miestneho úradu Miroslav Vajs.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %