Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
09.01.2021 07:55

V Štrbe sa ľudia rozlúčili s bývalým policajným prezidentom M. Lučanským


Snímka (tasr)


Posledná rozlúčka s bývalým prezidentom Policajného zboru Milanom Lučanským sa konala v piatok v jeho rodnej Štrbe v okrese Poprad. Pohrebný obrad za začal o 14.00 h. Lučanského pochovali za zvukov sirén.


Ako pre TASR potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, polícia v súvislosti s pohrebom nezaznamenala narušenie verejného poriadku. Samotný pohreb mal podľa jej slov pokojný priebeh a k žiadnym incidentom nedošlo. Ako dodala hovorkyňa, polícia kontrolovala všetky nariadenia vlády v súvislosti so súčasnou epidemiologickou situáciou. Negatívny test na ochorenie COVID-19 nie starší ako 12 hodín, povolenie prechodu z okresu do okresu a takisto rúška.       

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým vo väzbe pokúsil o samovraždu. Počas piatka, teda v deň poslednej rozlúčky s Lučanským, je na budovách Ministerstva vnútra SR a Prezídia Policajného zboru vyvesená čierna zástava ako vyjadrenie pietnej spomienky. Ľudia si pripomínali Lučanského v čase pohrebu aj zapaľovaním sviečok pred budovou Prezídia Policajného zboru v Bratislave a aj na policajných útvaroch po celom Slovensku.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2017
Spoznaj svoj limit
Pozvánka na 1. medzinárodné majstrovstvá SR ozbrojených a záchranných zložiek v extrémnom prekážkovom behu.
viac
06.08.2020
Proces šetrenia odštartovaný
Ministerstvo vnútra, tak ako aj iné rezorty, stojí ostatné týždne pred neľahkou úlohou. Zabezpečiť, aby štát šetril sám na sebe. Každý rezort si má utiahnuť opasky a znížiť svoje výdavky o 10% bez ohrozenia chodu organizácie.
viac
01.12.2023
Európsky zbor solidarity podporí ľudí v núdzi sumou 145 miliónov eur v roku 2024
Vďaka novej príležitosti financovania, ktorú 29. novembra 2023 Komisia spustila, sa v roku 2024 výrazne posilnia dobrovoľnícke činnosti.
viac
05.02.2024
ZMOS rokoval s ministrom vnútra SR i s prezidentom Policajného zboru SR
Viaceré témy boli predmetom rokovania predstaviteľov Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) s ministrom vnútra SR Matúšom Šutajom Eštokom a prezidentom Policajného zboru SR Ľubomírom Solákom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %