Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
03.12.2022 10:50

Vďaka #GivingTuesday v Prešove pomôžeme deťom, seniorom i onkologickým pacientom


Ilustračná snímka


Počas tohtoročného #GivingTuesday sme v Prešove vyzbierali zimné čiapky, šály, rukavice, ale aj mikulášske sladkosti. Vďaka dobru a štedrosti všetkých darcov pomôžeme deťom, seniorom, ľuďom bez domova i onkologickým pacientom.


Mesto Prešov sa aj tento rok zapojilo do iniciatívy #GivingTuesday. Z vyzbieraných vecí pripravíme balíčky, vďaka ktorým opäť vyčarujeme na Deň sv. Mikuláša úsmevy. Balíčky počas decembra postupne doručíme tým, ktorí to najviac potrebujú.

V jednotlivých balíčkoch sú zabalené najmä teplé čiapky, šály a rukavice na zimu, ale nechýbajú ani sladkosti, ktoré na Mikuláša potešia malých i veľkých. Vďaka všetkým, ktorí sa do zbierky #GivingTuesday zapojili, môžeme tento rok potešiť 160 detí s autizmom, vyše sto ľudí bez domova, 150 onkologicky chorých ľudí a viac ako 400 seniorov v Prešove. Všetkým darcom ešte raz srdečne ďakujeme.

S pomáhaním však pokračujeme ďalej - Mestský úrad v Prešove môžete naďalej kontaktovať v prípade, ak vo svojom okolí poznáte rodinu s deťmi, jednotlivca, osobu ŤZP, osobu v hmotnej núdzi, seniora či invalidného dôchodcu, ktorí sa ocitli v nepriaznivej situácii a potrebujú pomoc.

Autor: (ts-mesto Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2020
Dobrovoľníci ponúkajú svoje služby, rozširujú svoje rady
V snahe pomôcť v sociálnej oblasti čo najväčšiemu počtu obyvateľov vyzýva mesto Prešov spolu s viacerými organizáciami verejnosť o poskytnutie kontaktov na osamelých ľudí. Prešovské dobrovoľnícke centrum zároveň v súvislosti s výskytom nového koronavírusu hľadá do svojich radov posily.
viac
22.04.2020
Krajské múzeum v Prešove prešlo v čase krízy do online priestoru
Krajské múzeum v Prešove spustilo nové online súťaže. Takýmto spôsobom chce pomôcť rodičom a učiteľom pri vytváraní alternatívneho programu pre deti obmedzované karanténou.
viac
12.12.2020
Mesto Prešov podáva pomocnú ruku matkám s deťmi na ulici
V centre mesta Prešov, v okolí nákupných centier, aj na frekventovaných miestach ľudia často vídajú deti alebo matky s deťmi, ktoré sú v nepriaznivej sociálnej situácii a žiadajú o pomoc alebo najčastejšie, o finančné prostriedky. Mesto Prešov žobranie zakázať nemôže, no ponúka alternatívu.
viac
25.11.2021
Prešov opäť pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov
Mesto Prešov v spolupráci so Slovenským Červeným krížom aj tieto Vianoce pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov. Doručíme ju priamo k nim.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %