Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
11.10.2022 12:35

Vnútroblok na Mierovej a Odbojárov zrevitalizovali za vyše 100 000 eur


Snímka zdroj: (zilina.sp21.sk).


Vnútroblok medzi ulicami Mierová a Odbojárov v Dolnom Kubíne zrekonštruovali za vyše 100.000 eur. Súčasťou prác bola aj kompletná obnova chodníkov a ihriska.


Dažďová voda z týchto plôch už nebude odtekať do kanalizácie, ale zadržia ju v okolitej zeleni. Informoval o tom Martin Buzna z kancelárie primátora mesta Dolný Kubín.

"V najbližších dňoch zrealizujú technické služby mesta doplnenie gumených zatrávňovacích rohoží pod hracie prvky a spevnenú plochu z dlažby pod hrací stôl," doplnil Buzna.

Súčasťou rekonštrukcie bola aj výmena verejného osvetlenia. Staré lampy nahradili novými úspornými LED svetlami s orientáciou k zemi, aby obmedzili svetelný smog v noci. Revitalizovali aj zeleň v celom priestore k bytovým domom. K biodiverzite podľa Buznu prispeje aj nový hmyzí hotel či stĺp s hniezdami pre lastovičky.

Rekonštrukciu vnútrobloku vysúťažili za sumu približne 113 000 eur. Z Európskej únie a štátneho rozpočtu na to mesto dostane necelých 90 000 eur. "Ďalší vnútroblok, pre ktorý pripravujeme projektovú dokumentáciu, je na Okružnej ulici," priblížil Buzna s tým, že ak budú úspešní vo výzvach, mohli by ho zrekonštruovať v budúcom roku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.02.2018
Poslanci schválili rozpočet mesta na rok 2018, provizórium sa skončilo
Dolnokubínski poslanci na svojom štvrtkovom mimoriadnom rokovaní jednohlasne schválili rozpočet na rok 2018 v objeme viac ako 15,8 milióna eur. Pre mesto sa tým skončilo mesačné obdobie rozpočtového provizória.
viac
30.09.2018
Vnútrobloky na Prvomájke v Malackách sú po desaťročiach ako nové
Vnútroblok pri Spojenej škole, za Mestským centrom sociálnych služieb, v križovatke ulíc Pribinova a 1. mája, na Ulici M. Rázusa oproti Centru voľného času – tieto štyri lokality, ktoré ležia v dotyku s Ulicou 1. mája, sú po dlhých rokoch ako nové.
viac
06.05.2019
Mesto začalo s revitalizáciou sídliska Vŕšok
Mesto Myjava začalo s revitalizáciou vnútrobloku na sídlisku Vŕšok. Revitalizácia sa uskutočňuje v rámci programu Integrovaný regionálny operačný program a poskytovateľom finančných prostriedkov je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.
viac
25.01.2023
Na obnovu vnútrobloku medzi bytovkami získala obec vyše 300 000 eur
Obec Tomášovce získala na revitalizáciu vnútrobloku medzi bytovkami dotáciu z európskych zdrojov vo výške viac ako 300 000 eur. Samospráva v rámci projektu počíta s úpravou verejnej zelene i vybudovaním nového detského ihriska. Uviedol to starosta Ján Mičuda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %