Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
21.02.2023 04:15

Vraky áut z ulíc bude samospráva odťahovať na záchytné parkovisko


Ilustračná snímka: (tasr).


Vozidlá stojace na parkoviskách či komunikáciách bez evidenčného čísla alebo bez platnej emisnej či technickej kontroly bude mesto Lučenec odťahovať na záchytné parkovisko.


Samospráva koncom roka uzavrela zmluvu so spoločnosťou, ktorá bude prevoz a umiestnenie vrakov zabezpečovať. Uviedol to náčelník Mestskej polície v Lučenci Ján Tuček.

Ako informovala samospráva na svojej oficiálnej webovej stránke, problematike odstraňovania nevyužívaných áut blokujúcich verejné priestory sa zaoberá dlhodobo prostredníctvom mestskej polície. "Doteraz sme to riešili tým spôsobom, že sme vyzvali majiteľa vozidla na jeho odstránenie. Vo väčšine prípadov sme sa dopracovali ku kladnému výsledku," priblížil Tuček.

Vďaka zazmluvneniu spoločnosti, ktorá zabezpečí prevoz a umiestnenie vrakov na záchytné parkovisko, bude môcť samospráva z ulíc a parkovísk odstrániť aj vozidlá, ktorých majitelia odignorujú výzvu mestskej polície. Ak vlastník vozidlo neodstráni do 60 dní od doručenia výzvy, odvoz zabezpečí mesto. Náklady na odstránenie vozidla vo výške 300 eur bude od majiteľa vymáhať.

Samospráva vyzýva majiteľov dlhodobo odstavených áut bez platnej technickej a emisnej kontroly či evidenčného čísla, aby svoje vozidlá odstránili z parkovísk či komunikácií. "Občanov, ktorí vedia o vrakoch alebo vozidlách s neplatnou emisnou či technickou kontrolou, ktoré sa nachádzajú na území mesta, prosíme, aby o týchto vozidlách informovali mestskú políciu," dodalo mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2017
V Sobranciach zriadili mestskú políciu
Novozriadená Mestská polícia (MsP) v Sobranciach už vykonáva svoju činnosť. Dočasne sídli v priestoroch Materskej školy na Gagarinovej ulici.
viac
17.02.2018
Mesto začne odstraňovať z ulíc vraky áut
Mesto Nové Zámky začne postupne odstraňovať z ulíc nepojazdné autá. Radnica pri tom bude spolupracovať so súkromnou firmou z Hornej Kráľovej, ktorá má vlastné parkovisko i autorizáciu na spracovanie starých vozidiel.
viac
18.05.2021
Mestská polícia v Handlovej spustila databázu dlhodobo odstavených vozidiel
Handlovská mestská polícia (MsP) spustila v spolupráci s oddelením marketingu mestského úradu verejnú databázu dlhodobo odstavených vozidiel. Opustené autá môžu obyvatelia nahlasovať cez formulár, ktorý zverejnilo mesto na svojom webe. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
12.10.2021
Mesto Michalovce zbavuje ulice od vrakov áut
Mesto Michalovce zbavuje svoje ulice a parkoviská od dlhodobo odstavených starých motorových vozidiel. Od mája, keď sa odpratávanie vrakov z cestných komunikácií stalo pre zmenu zákona o cestnej premávke jednoduchšie, ich príslušníci mestskej polície odstránili približne 20.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %