Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
07.01.2023 03:55

Výťažok z Primátorského punču dosiahol viac ako 24 500 eur


Ilustračná snímky, (Zdroj: KORZÁR/Judita Čermáková)


Sumu 24.521 eur vyzbierali koncom minulého roka v rámci Primátorského punču počas vianočných trhov v Košiciach. Pre TASR to uviedol hovorca mesta Dušan Tokarčík s tým, že výťažok z neho poputuje rovným dielom štyrom organizáciám.


"Vzhľadom na ekonomickú náročnosť tohto obdobia pre ľudí z pohľadu vysokej inflácie, cien energií a podobne, považujeme výsledok zbierky za nadštandardný a mimoriadne uspokojivý," uviedol s tým, že v roku 2021 ani v roku 2020 z dôvodu pandémie nového koronavírusu Primátorský punč neorganizovali. V roku 2019 vyzbierali 20.606 eur a v roku 2018 sumu 18.772 eur.       

Peniaze z uplynulého ročníka prerozdelia medzi neziskové organizácie Dorka, Homo homini, ako aj občianske združenia Nestačí len prežiť a Úniu nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Tokarčík pripomenul, že subjekty môžu počas roka požiadať o zapojenie sa do Primátorského punču samy. "V zásade ich však vytypujú kolegovia z oddelenia sociálnych vecí Magistrátu mesta Košice. Každý rok sa subjekty obmieňajú," dodal.       

Podľa jeho slov výťažok zbierky prerozdeľujú bez odrátania nákladov. "Náklady považujeme za príspevok mesta na charitu a sú zahrnuté v rozpočte na Košické rozprávkové Vianoce, pričom predstavujú sumu približne 12.000 eur," doplnil s tým, že všetci, ktorí punč podávajú, vykonávajú túto činnosť bezodplatne.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
30.12.2017
Dobrá vec sa podarila
Tradičné charitatívne podujatie – Primátorský punč aj tento rok sprevádzala dobrá nálada, ľudová hudba, tanec i spev. Napriek mrazivému počasiu sa Banskobystričanom a návštevníkom mesta podarilo v utorok, 19. decembra vyzbierať sumu 2 524, 24 eur.
viac
22.12.2022
Výťažok z tohtoročného Primátorského punču je takmer tritisíc eur
Výťažok z tohtoročného Primátorského punču v Banskej Bystrici je takmer tritisíc eur. V stredu o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.
viac
27.12.2023
Výťažok z Primátorského punču pomáhal aj tento rok
Súčasťou prešovských vianočných trhov bol aj v tomto roku charitatívny Primátorský punč, ktorého výťažok z predaja každoročne pomáha. Tentoraz putoval občianskym združeniam VIERA – LÁSKA – NÁDEJ, PODAJ ĎALEJ a GRÉCKOKATOLÍCKEJ CHARITE PREŠOV.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %