Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
24.02.2023 03:20

Z niektorých zastávok verejnej dopravy chce kraj urobiť digitálne


Ilustračná snímka.


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje z vybraných zastávok verejnej dopravy na svojom území urobiť digitálne. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že celková predpokladaná hodnota zákazky je 239 512 eur bez DPH.


Predmetom zákazky je dodanie technického vybavenia verejnej dopravy a bude sa realizovať v rámci projektu Digitalizácia verejnej dopravy v Banskobystrickom kraji. "Financovaný bude zo štrukturálnych fondov Európskej únie v programovom období 2021 - 2027," uvádza oznámenie. Cieľom projektu je podľa BBSK zvýšenie atraktivity a konkurencieschopnosti verejnej osobnej dopravy. Má to byť prostredníctvom zabezpečenia informačných a dispečerských systémov. Zlepšiť by tiež mal informovanosť cestujúcich.

Zákazka je rozdelená do troch častí. Prvou je dodanie 27 označení zastávok. Ďalšou je ich osadenie na 19 miestach, ktoré sú na území kraja. Treťou je osadenie 27 kusov elektronických cestovných poriadkov vrátane ich montáže, inštalácie a uvedenia do prevádzky. Umiestnené budú na označeniach zastávky. Elektronické cestovné poriadky s displejom nahradia súčasné papierové.

Podľa oznámenia môžu záujemcovia svoje ponuky predkladať do 21. marca. Kritériom na vyhodnotenie ponúk je cena.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2020
Vyrúbanú alej pri ceste do obce má nahradiť nová aj s chodníkom
Niekoľko desaťročí starú topoľovú alej pri ceste vedúcej do obce Čerenčany v okrese Rimavská Sobota, ktorú správca komunikácie pre zlý stav stromov vyrúbal, by mala nahradiť nová aj s chodníkom. Informovala o tom starostka Zuzana Študencová.
viac
23.09.2020
BBSK chce v B. Štiavnici vybudovať domov dôchodcov a nájomné byty
V Banskej Štiavnici možno pribudne domov sociálnych služieb aj niekoľko nájomných bytov. Vzniknúť by mali v areáli bývalej Strednej odbornej školy (SOŠ) na Špitálskej ulici.
viac
11.02.2022
ÚVO urýchli procesy pri verejnom obstarávaní, mestá a obce to len podporujú
Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) prichádza s novinkou, ktorá má zrýchliť procesy verejných obstarávaní (VO), a to aj v súvislosti s reakciou na pripomienky a podnety Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).
viac
23.05.2023
Koniec klamlivým eko označeniam či dlhšia životnosť výrobkov
Budeme sa môcť spoľahnúť na to, že výrobky, ktoré si kupujeme s označením eko, sú naozaj ekologické a šetrné k prírode?
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %