Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
13.10.2023 01:55

Za 3 litre použitého kuchynského oleja dostanete liter nového


Ilustračný výrez plagátu.


Technické služby mesta Dubnica n/V prichádzajú v druhej polovici roka rovno s dvoma novinkami týkajúcimi sa zberu kuchynských olejov a tukov.


Prvou novinkou, ktorá prebehne v mesiaci november, je mobilný zber použitého kuchynského oleja a tukov, ktorý budú môcť obyvatelia odovzdať priamo pracovníkovi do označeného zberového vozidla. Ten bude podľa vopred stanoveného harmonogramu prechádzať mestom.

Druhou novinkou je odmena za zber tejto suroviny. Od októbra je možné získať priamo na zbernom dvore technických služieb mesta na Nádražnej ulici v rámci otváracích hodín odmenu za použitý kuchynský olej a tuky. Za 3 litre použitého kuchynského oleja, ktorý musí byť v uzatvorených plastových fľašiach, dostane obyvateľ mesta liter nového rastlinného oleja. Prípadne si za každý liter použitého kuchynského oleja môže vyzdvihnúť liter octu. Voľba je individuálna. „Naším cieľom je predovšetkým zvýšiť mieru separácie tohto druhu odpadu. Okrem dobrého pocitu z triedenia zložiek odpadov budú mať obyvatelia nielen priamy osoh v podobe nového oleja či octu, ale aj vedomie, že vo veľkej miere dopomohli k ochrane životného prostredia,“ priblížila konateľka TSM Dubnica nad Váhom Vladimíra Klačanská. Ako dodala, práve vylievanie použitých kuchynských olejov a tukov do kanalizácie spôsobuje nielen problémy v kanalizácii, ktorú upchávajú, no takisto aj znečisťovanie vody a pôdy.

O presnom harmonograme mobilného zberu použitého kuchynského oleja a tukov bude mestská spoločnosť informovať prostredníctvom svojej facebookovej stránky, rovnako bude informáciu komunikovať aj mesto prostredníctvom svojich komunikačných kanálov.

Autor: (ts-mesto Dubnica n/V)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Vianočné trhy v centre Bratislavy a odpady
Ako je zabezpečený zber a odvoz odpadov z priestorov štyroch bratislavských námestí, na ktorých 120 stánkov ponúka počas vianočných trhov darčeky, lahôdky či práve pripravené jedlá a nápoje?
viac
29.04.2021
Šaľa chce motivovať ľudí pri zbere oleja, pošle za nimi zbernú dodávku
Šalianska radnica chce motivovať obyvateľov mesta, aby sa viac zapojili do zberu použitého kuchynského oleja. Bude preto za nimi posielať zberné dodávky a bude ich aj odmeňovať.
viac
04.08.2021
Nitra pripravuje mobilný zber kuchynských tukov
Mesto Nitra pripravuje mobilné zbery kuchynského oleja a tuku. Novinku plánuje spustiť po prázdninách, prvý zber sa bude konať 10. a 11. septembra.
viac
30.11.2023
Pre niekoho odpad, pre iných poklad
Týmto spôsobom pristupujú zamestnanci Technických služieb mesta Dubnica nad Váhom ku knihám, ktoré svoju životnú púť mali ukončiť na zbernom dvore. Vďaka iniciatíve zamestnancov však v jeho priestoroch vznikla malá knižnica, ktorá ponúka možnosť bezplatnej výpožičky či výmeny rôznorodých titulov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %