Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
19.06.2023 02:25

Zážitková jazda historickým vlakom naprieč krajom trvá tri dni a dve noci


Snímka zdroj: (zahoramizadolami.sk).


Po úspešnej vlaňajšej jazde vyrazí historický vlak Expres Za horami, za dolami na ďalšiu cestu naprieč Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK) 30. júna.


Zážitková jazda trvá tri dni a dve noci, pasažieri navštívia päť regiónov, prejdú 608 kilometrov, viac ako 40 tunelov a päť viaduktov. Informovala o tom marketingová manažérka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová.

"Historický vlak, ktorý vyráža z Banskej Bystrice, prinesie cestujúcim zážitok aj v podobe lôžkového kupé či jedálenského vozňa, ktoré vytvárajú atmosféru ako v banskobystrickom Orient Exprese. Jednotlivé zastávky sú vybrané cielene, aby ponúkli rozmanitý program vyskladaný z toho najlepšieho z BBSK pre rodiny s deťmi, partiu priateľov či zamilované dvojice," priblížil Jiří Pěč z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.

V úvode cesty si pasažieri prezrú hrad Slovenská Ľupča a poobedujú s výhľadom na Kráľovu hoľu. Po prvej noci vo vlaku ich čaká turistika za krásami Zádielskej tiesňavy na Gemeri a poobedný relax v kúpeľoch Číž. Večera a ochutnávka remeselného piva v Lučenci ich pripraví na nočnú cestu vlakom do Kremnice, kde zavŕšia program nevšedným putovaním históriou starobylého banského mesta.

Podľa Evy Macuľovej z KOCR Banskobystrický kraj Turizmus dvojmiestne kupé vypredali okamžite po zverejnení informácie o predaji. Štvormiestne, ktoré sú ideálne pre rodiny s deťmi alebo partiu priateľov, sú ešte voľné. Lístky sa dajú kúpiť na destinačnom webe kraja. "Trojdňovú jazdu historickým vlakom robíme len raz za rok," dodala Macuľová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2016
Detskú železnicu navštívi túto sobotu sv. Mikuláš
Už tento víkend sú pre návštevníkov Košickej detskej historickej železnice pripravené populárne Mikulášske jazdy. Mladí železničiari vypravia v sobotu 3. decembra dva vlaky, chýbať nebude sv. Mikuláš s darčekmi, programom a ďalšími atrakciami.
viac
16.03.2017
Za pamiatkami UNESCO na Spiši vás odvezie motoráčik
Organizácia Košice Región Turizmus pripravila pre všetkých turistických nadšencov jedinečné nostalgické jazdy VLAKOM ZA UNESCOM. Prvý vláčik vyráža z Košíc na gotický Spiš už 2. apríla.
viac
05.01.2019
Z Brezna bude jazdiť historický vlak do Slovenského raja i na Zbojská
Projekt premávky historického vlaku, ktorý bude z Brezna jazdiť do dvoch turistických lokalít, je jedným z aktuálnych zámerov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na tohtoročnú letnú sezónu.
viac
14.08.2021
Historický motorový vlak s rušňom Cecaňa sa vydá na jazdu do obce Hoštice
Milovníci historických vlakov, cestovania a známej českej komédie si prídu na svoje. Vlak ťahaný historickým motorovým rušňom T478.1201 prezývaným Cecaňa sa opäť vydá na trojdňovú cestu, tentoraz počas predĺženého víkendu (20. - 22. 8.) do obce Hoštice u Volyně v Českej republike.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %