Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.11.2020 05:55

Župa prináša užitočný sumár informácií o chorobe Covid-19 v tlačenej podobe


Ilustračná snímka


Obyvatelia trnavskej župy si v týchto dňoch nájdu v poštových schránkach tlačový materiál „Zdravá župa,“ bohatý na informácie a praktické rady ako zvládnuť pandémiu ochorenia Covid-19 vo fyzickom i duševnom zdraví.


K dispozícií bude aj dvojjazyčná, slovensko-maďarská verzia.

„Slovensko žije pod tlakom pandémie už deväť mesiacov. Každý deň sme vystavení množstvu nových informácií. Žiaľ aj vrátane hoaxov  a dezinformácií. Cieľom týchto novín je poskytnúť našim obyvateľom jasné, ucelené a praktické informácie. Také, ktoré im pomôžu sa rýchlo zorientovať, a snáď aj potešia. Distribuujeme ich do schránok, pretože myslíme aj na tých, ktorí nemajú prístup na internet,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Na ich stránkach je rozhovor s Milanom Kňažkom, ktorý náročný boj s vírusom vyhral, ale aj návod ako si v týchto chvíľach udržať okrem fyzického aj duševné zdravie. K tomu môže poslúžiť pár jednoduchých trikov, pripravených v spolupráci s Ligou pre duševné zdravie. Školáci aj rodičia nájdu návod, ako hravo a bez zbytočného stresu zvládnuť dištančné vzdelávanie. Súčasťou novín je aj výber mýtov a faktov o pôvode a šírení Covid-19.

„Táto choroba nám zmenila životy zo dňa na deň k nepoznaniu. Naša župa a jej obyvatelia jej čelia veľmi dobre. K prekonaniu ťažkého obdobia a jeho následkov môžeme prispieť solidaritou, empatiou a predovšetkým zodpovednosťou,“povedal župan Jozef Viskupič. 

Magazín je dostupný aj ako pdf súbor na webstránke www.zdravazupa.sk, na ktorej nájdete aj iné informácie a všetky dôležité aktuality v slovenskom i maďarskom jazyku.

Autor: Jozef Viskupič, trnavský župan


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2020
Poďakovanie, podpora a prosba pred víkendom
Trnavský samosprávny kraj poskytuje súčinnosť pri celoplošnom testovaní obyvateľstva na ochorenie COVID-19, ktoré je organizované predovšetkým Ministerstvom obrany SR, Ministerstvom zdravotníctva SR, okresnými úradmi a obcami a mestami.
viac
23.01.2021
Do dotačných výziev TTSK sa môžu organizácie a samosprávy zapojiť do 5. februára
Do 5. februára sú otvorené dve dotačné výzvy Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), v rámci ktorých je vyčlenených 600.000 eur. Organizácie a samosprávy sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva z rozpočtu TTSK.
viac
02.12.2022
Detská pohotovosť v Trnave zostáva, jej prevádzku preberá kraj
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa stal prevádzkovateľom ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast v Trnave. Detská pohotovosť bude aj po 1. decembri fungovať na Starohájskej 1, je určená pacientom zo spádových oblastí Trnava a Hlohovec.
viac
18.04.2023
TTSK začal poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal prostredníctvom svojej spoločnosti Zdravá župa poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti v kraji. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %