Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
03.09.2021 09:27

Priamy prenos liturgie so Svätým Otcom v prešovskej Záhrade umenia


Ilustračný plagát


Nezaregistrovaní pútnici budú môcť sledovať priamy prenos liturgie so Svätým Otcom v Prešove prostredníctvom LED obrazovky v Záhrade umenia. Maximálny počet účastníkov bude limitovaný aktuálnym stupňom COVID automatu v okrese Prešov.


Pápež František navštívi Prešov v utorok 14. septembra 2021, kedy bude hlavným celebrantom Božskej liturgie svätého Jána Zlatoústeho. Tá sa uskutoční na priestranstve pred mestskou športovou halou na Ulici Jána Pavla II. PKO Prešov v spolupráci s mestom Prešom však ponúkne možnosť sledovať celú udalosť v priamom prenose aj nezaregistrovaným pútnikom. Tí budú mať možnosť zúčastniť sa na živom prenose liturgie so Svätým Otcom prostredníctvom LED obrazovky v prešovskej Záhrade umenia. „Chcem pozvať všetkých pútnikov, ktorým sa z rôznych dôvodov nepodarí zaregistrovať na toto výnimočné podujatie, aby využili možnosť sláviť liturgiu v spoločenstve veriacich v príjemnom prostredí Záhrady umenia,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Vzhľadom na očakávaný počet pútnikov a charakter tohto priestoru nebude zabezpečené sedenie, avšak návštevníci si môžu doniesť vlastné rozložiteľné stoličky či deky. Pútnici budú mať taktiež možnosť zakúpiť si priamo na mieste nealkoholické nápoje a v prípade potreby použiť prenosné WC.

Registrácia pútnikov na priamy prenos liturgie so Svätým Otcom v Záhrade umenia nie je potrebná. S ohľadom na vývoj COVID automatu a platných opatrení zverejníme bližšie pokyny pre pútnikov, vrátane maximálneho počtu účastníkov, niekoľko dní pred konaním podujatia, prostredníctvom sociálnych sietí, regionálnych médií a na web stránke mesta v sekcii Návšteva pápeža v Prešove, ktorú pravidelne aktualizujeme:

https://www.presov.sk/navsteva-papeza-v-presove.html

Autor: (ts-MsÚ Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2021
Príchod pápeža bude v nedeľu sprevádzaný zvonením zvonov
V nedeľu 12. septembra o 15.30 h sa na 12 minút rozoznejú zvony katolíckych kostolov na Slovensku, aby veriacich pozvali k modlitbe za pápeža Františka, ktorý v tom čase pricestuje na pastoračnú návštevu Slovenska.
viac
07.09.2021
V deň návštevy pápeža budú mať školáci voľno
V deň návštevy Svätého Otca na východnom Slovensku 14. 9. 2021 budú mať školáci riaditeľské voľno. Týka sa to žiakov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti miest Prešov a Košice ako aj študentov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti prešovskej a košickej župy.
viac
10.09.2021
Staré Mesto dočasne zatvorí Grassalkovichovu záhradu i všetky ZŠ
Na návštevu pápeža Františka, ktorý pricestuje na Slovensko, sa pripravuje aj bratislavské Staré Mesto. Mestská časť zatvorí Grassalkovichovu (Prezidentskú) záhradu, zatvorené budú aj všetky jej základné školy spolu s niektorými materskými školami.
viac
11.09.2021
KSK daruje Svätému Otcovi špeciálny kalich s paténou
Kalich s paténou daruje pápežovi Františkovi za svojich obyvateľov Košický samosprávny kraj (KSK). Tieto liturgické predmety majú symbolizovať vďačnosť za blahorečenie Anny Kolesárovej. Informovalo o tom vedenie KSK na piatkovej tlačovej konferencii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %