Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.01.2019 12:05

Záujemcovia o priestory v bývalom gymnáziu sa môžu hlásiť do 23. januára


Budova bývalého Gymnázia Mateja Bela na sídlisku Sekier vo Zvolene.


Ešte do 23. januára 2019 sa môžu na stránke Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) zaregistrovať záujemcovia o prevádzkovanie priestorov bývalého Gymnázia Mateja Bela na sídlisku Sekier vo Zvolene.


Samosprávny kraj v spolupráci s občianskym združením Punkt, mestom Zvolen a Ateliérom 2021 totiž ponúka budovu na nové využitie, ktoré bude spĺňať aj verejnoprospešné zámery.       

Podľa manažérky projektu Ely Klementovej zámerom BBSK je roky nevyužívaný objekt revitalizovať a naplniť ho novými funkciami. "Pri hľadaní perspektívnych nájomníkov sa snažíme zohľadniť aj potreby a želania miestnych obyvateľov, ktoré vyjadrili v dotazníkovom prieskume a rozhovoroch. Cieľom projektu je do podoby novej budovy premietnuť aj požiadavky miestneho rozvoja," uviedla.       

V ponuke sú priestory pre malé i veľké prevádzky, služby či klubovne, ktoré budú schopné zaplatiť mesačný nájom aspoň 5 eur za štvorcový meter. Kritériami výberu sú verejnoprospešnosť, finančná stabilita, dlhodobosť záujmu a schopnosť prevádzkovať priestor.       

Priestory v budove sú vhodné najmä pre kultúru a voľný čas pre všetky vekové kategórie, šport, wellness, zdravotníctvo, gastronómiu, službu, školstvo a vzdelávanie. Budova poskytuje flexibilné priestory na prenájom pre komerčných aj nekomerčných záujemcov a realizáciu ich nápadov.       Po 23. januári, kedy je uzávierka prihlášok, bude nasledovať ich posúdenie z hľadiska prínosu pre miestnu a mestskú komunitu. Dňa 6. februára sa v Štúdiu Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene uskutoční organizované stretnutie pre vybraných záujemcov o prenájom.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2020
Senica bude verejné priestory čistiť a dezinfikovať ekologicky
Mesto Senica zaobstaralo prístroj na dezinfekciu verejných priestorov a ničenie burín pri krajniciach a chodníkoch bez použitia akýchkoľvek chemikálií. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
21.07.2020
Dolné Zelenice po 30 rokoch znovu otvárajú kultúrny dom
Po 30 rokoch vrátili v obci Dolné Zelenice pri Hlohovci pôvodnú náplň miestnemu kultúrnemu domu. Ako uviedla starostka Dagmar Jakubcová, na rekonštrukciu použili 248 000 eur z grantu ministerstva životného prostredia a 110 000 eur pridala samospráva.
viac
20.03.2023
Mesto zvýšilo ceny za nájom pozemkov či nebytových priestorov
Mesto Lučenec zvýšilo ceny za nájom pozemkov, poľnohospodárskej pôdy, nebytových priestorov či reklamných stavieb. Zvýšenie schválili poslanci mesta na marcovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
28.07.2023
Projekt rekonštrukcie bývalého gymnázia vo Zvolene pokračuje
Projekt rekonštrukcie bývalého gymnázia na sídlisku Sekier vo Zvolene pokračuje. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) hľadá do obnoveného areálu záujemcu, ktorý by v nej prevádzkoval zariadenie sociálnych služieb. Informovala o tom hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %