Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.03.2020 02:45

Ďakujem voličom, blahoželám úspešným subjektom


Na snímke predseda ZMOS Branislav Tréger. Snímka zdroj: (red.).


Výsledky volieb do Národnej rady Slovenskej republiky treba rešpektovať a v plnej miere akceptovať. V tejto súvislosti je potrebné poďakovať voličom za ich záujem rozhodnúť. Rovnako je potrebné zablahoželať úspešným politickým stranám a hnutiam, ale musíme ísť ďalej.


Slovensko potrebuje stabilnú vládu, ktorá bude akceptovať názory, postoje, potreby aj návrhy sociálnych partnerov. Teda subjektov, ktoré nie sú súčasťou politiky, ale majú nenahraditeľné miesto na úrovni tripartity a sociálneho dialógu. Združenie miest a obcí Slovenska je pripravené spolupracovať s vládnou koalíciou, ktorá bude vnímať potreby, požiadavky aj trendy miestnej územnej samosprávy. Rovnako budeme očakávať, aby vstup do nového volebného obdobia bol významnou etapou na ceste k umocneniu politickej kultúry a rastu odbornej diskusie, pretože od toho závisí znižovanie populizmu a demagógie, ktoré vo výraznej miere prispievajú k nedôvere a apatii.

Zároveň očakávam, že formovanie novej vlády bude sprevádzať rozvaha a programová zhoda s prihliadnutím na ambície štátu a potreby regiónov.

Autor: (Branislav TRÉGER, predseda ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Mimoriadna schôdza parlamentu nie je systematickým riešením problémov
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s mimoriadnou schôdzou Národnej rady Slovenskej republiky konštatuje, že parlament by mal problémy, ktoré trápia obyvateľov riešiť priebežne, systematicky a s mierou poznania dopadov.
viac
02.09.2020
Regionálne oslavy SNP so silným odkazom
Partizánska lúka na Podbanskom bola v nedeľu 30. augusta 2020 dejiskom regionálnych osláv 76. výročia Slovenského národného povstania. Zúčastnil sa ich aj brigádny generál vo výslužbe, priamy účastník Slovenského národného povstania, 98-ročný Ján Iľanovský.
viac
10.09.2020
Vzácne čriepky problémov bude treba poskladať a riešiť
V rámci svojich pracovných ciest po slovenských regiónoch navštívil predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger v spoločnosti starostu košickej mestskej časti Juh Jaroslava Hlinku a ústredného riaditeľa Kancelárie ZMOS Michala Kaliňáka mesto Košice.
viac
01.09.2021
Vyhlásenie ZMOS ku Dňu Ústavy SR
Združenie miest a obcí Slovenska pri príležitosti výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky zdôrazňuje, že skutočnú úctu k základnému zákonu štátu vyjadríme jej dodržiavaním a rešpektovaním.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %