Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.08.2016 12:37

Dnes odštartoval tretí ročník charitatívnej tour Nadácie TA3 Káčer na bicykli


Správca Nadácie TA3 Peter Káčer.


Veselý, odhodlaný, natrénovaný. Správca Nadácie TA3 Peter Káčer prejde na svojom špeciálnom bicykli za 7 dní 7 etáp - z Vysokých Tatier naprieč východným Slovenskom a späť do Vysokých Tatier.


Pomôže tak ľuďom s ťažkým životným osudom a ľuďom, ktorí si sami pomôcť nedokážu. Zároveň upozorní na potrebnú finančnú SMS zbierku, ktorá je s akciou spojená. Dnes, v pondelok, ho čaká prvá etapa - zo Štrbského Plesa do Starej Ľubovne.       

Peter Káčer sa narodil s diagnózou DMO. Napriek tomu trénuje niekoľko hodín denne, aby mohol prežiť svoj život plnohodnotne, tak, ako sa to najviac len dá.        Na jeho cykloceste ho sprevádzajú a spolu s ním bicyklujú Lukáš Grešš, manažér redakcie TA3 a Peter Škoda, fyzioterapeut. Počas siedmych dní prejdú 7 "kopcovitých" etáp a každú etapu bicyklujú za jeden konkrétny príbeh, za človeka alebo ľudí, s ktorými sa život nemaznal a ktorých osud nie je Petrovi a Nadácii TA3 ľahostajný.      

Po úspešných akciách Káčer na bicykli 2014 a Káčer na bicykli 2015, kedy Peter prešiel naprieč Slovenskom na trase Bratislava - Košice (2014) a Bratislava - Vysoké Tatry (TA3 - Tatry, 2015) prejde už tento týždeň trasu Vysoké Tatry - cez Východné Slovensko, naspäť do Vysokých Tatier - na Štrbské Pleso.  Pripojiť sa môžete aj Vy.

Nedeľňajšia, siedma etapa, je verejná. Povedie z Popradu na Štrbské Pleso a na bicykli sa k Petrovi môže pripojiť každý, kto má dušu na správnom mieste.      

Počas finálneho dňa, v nedeľu 7. augusta, bude pre fanúšikov, účastníkov akcie i návštevníkov Vysokých Tatier pripravený sprievodný program plný dobrej hudby a veselej nálady.      

 V programe vystúpi napr. Adam Ďurica, Robo Opatovský, Kristína, Tublatanka, Peter Cmorík, Marián Greksa, umelecký súbor Štrbeň a mnoho ďalších známych osobností i ľudí z kultúrneho a spoločenského života.      

 Úsilie Petra Káčera, ako aj dobrý zámer celej akcie, môžete podporiť už v tejto chvíli aj bez bicykla a to zaslaním prázdnej SMS na číslo 832. Cena jednej SMS je 1 euro a mobilní operátori Orange, Telekom a O2 poskytujú službu bez nároku na odmenu. Celú sumu poukážu na účely Nadácie TA3.       

Peter Káčer vyštartoval zo Štrbského Plesa smerom K Starej Ľubovni o 09.25 h.     

 Viac informácií o akcii Káčer na bicykli, o zbierke, ako aj o ľuďoch, pre ktorých je určená, nájdete na stránke kacernabicykli.ta3.com alebo priamo vo vysielaní televízie TA3.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Vojenská päťdesiatka a Jilemnického jarná 25-ka
V sobotu 8. apríla 2017 sa pri príležitosti 72. výročia oslobodenia mesta Trenčín uskutoční 42. ročník diaľkového pochodu s názvom Vojenská päťdesiatka. V nedeľu 9. apríla sa zas môžete zapojiť do 41. ročníka turistického pochodu Jilemnického jarná 25-ka.
viac
14.06.2019
Sezónu otvoria na severnom Spiši Zamagurskými folklórnymi slávnosťami
Letnú turistickú sezónu otvárajú v najbližších dňoch aj na severe Spiša a v Pieninách. Riaditeľka OOCR Erika Šalátová informovala, že od piatka 14. až do nedele 16. júna čaká na návštevníkov prehliadka ľudového spevu, tanca a tradičnej kultúry na Zamagurských folklórnych slávnostiach.
viac
18.06.2019
Tatranci štartujú letnú sezónu, spestrí ju množstvo podujatí
Tatranci majú pred sebou letnú turistickú sezónu. V piatok doobeda symbolicky odomkli hladinu Štrbského plesa. Starosta Štrby Michal Sýkora verí, že sezóna bude ešte úspešnejšia ako vlaňajšia a že aj vďaka titulu top destinácia od Lonely Planet zavíta do regiónu ešte viac turistov.
viac
02.06.2022
ZMOS podporil Káčera na bicykli 2022
Združenie miest a obcí Slovenska podporilo aj aktuálny ročník charitatívnej cyklojazdy po Slovensku 2022. V poradí ide o deviaty ročník podujatia, ktoré v sebe spája charitu s prezentáciou regiónov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %