Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
28.08.2023 04:15

Mesto chce rozšíriť MHD, hľadá dopravcu na dlhodobý kontrakt


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Pezinok hľadá dopravcu, ktorý bude od januára 2024 zabezpečovať prevádzku mestskej hromadnej dopravy (MHD). V oznámení o verejnom obstarávaní, zverejnenom v pondelok vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), ráta s prevádzkou rozšírenej siete liniek.


Mesto chce podpísať dlhodobý desaťročný kontrakt a zo súčasnej jednej linky premávajúcej počas pracovných dní, rozšíriť sieť MHD na štyri linky, premávajúce každý deň. Predpokladaná cena obstarania je 6 399 302 eur bez DPH. Záujemcovia môžu predložiť ponuky do 6. októbra. Sieť MHD bude súčasťou Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK).

Mesto v súťažných podkladoch pripomína, že súčasný prevádzkovateľ MHD v Pezinku momentálne zabezpečuje transport na jednej linke po trase medzi železničnou stanicou a nemocnicou. "Autobus na linke mesačne najazdí 2000 - 2200 km, premáva iba počas pracovných dní," dodáva mesto.

Samospráva má záujem vzhľadom na veľkosť mesta, jeho tvar a rozlohu zabezpečiť po novom štyri linky. "Navrhovanými trasami sú Kučišdorf - železničná stanica, nemocnica - sídlisko Muškát - železničná stanica, nemocnica - sídlisko Sever - železničná stanica a okružná trasa sídlisko Juh - železničná stanica," avizuje mesto. Cestovný poriadok chce naviazať hlavne na odchody a príchody vlakov smer Bratislava a Trnava na železničnú stanicu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2017
Vybudujú proklientsky orientovaný Úrad pre verejné obstarávanie
Operačný program Efektívna verejná správa (OP EVS) pomôže s vybudovaním proklientsky orientovaného Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Umožní to národný projekt ÚVO, na ktorý je cez OP EVS vyčlenená suma 1 387 115,71 eur.
viac
28.07.2020
Veľké a Malé Leváre spojí cyklotrasa, na investíciu využijú eurofondy
Vyše trojkilometrovú cyklotrasu medzi obcami Veľké a Malé Leváre v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) vybuduje spoločnosť Swietelsky-Slovakia.
viac
29.10.2020
ÚVO otvoril v Trnavskom kraji svoje stále pracovisko
V poradí štvrtým regionálnym pracoviskom Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) je pobočka v Trnave.
viac
28.01.2021
ÚVO má vážne výhrady aj k návrhu zákona o súdnej ochrane vo VO
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák spolu so svojimi kolegami v stredu 27. januára diskutovali so zástupcami tretieho sektora o návrhu zákona o súdnej ochrane vo verejnom obstarávaní z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %