Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
17.03.2023 02:25

Mesto vlani ušetrilo pri verejných obstarávaniach 1,1 milióna eur


Mestský úrad v Topoľčanoch.


Mesto Topoľčany ušetrilo pri verejných obstarávaniach v minulom roku finančné prostriedky vo výške 1 108 900 eur.


Táto suma predstavuje rozdiel medzi vysúťaženou a predpokladanou hodnotou zákazky, ktorá sa určuje v zmysle zákona, informovala hovorkyňa mesta Lenka Savarová.

Ušetrené peniaze samospráva priebežne použila na ďalšie minuloročné investície. Nepoužité financie zvýšili rezervný fond, ktorý má aktuálne hodnotu 5 359 000 eur.

V tomto roku má mesto v pláne realizovať z prostriedkov mesta aj z európskych fondov viacero projektov. Patrí k nim príprava projektu debarierizácie podchodu pod železničnou stanicou, revitalizácia vnútrobloku M. Benku i prekrytie 50-metrového bazéna na kúpalisku tak, aby bola zabezpečená jeho celoročná prevádzka. Pripravená je aj realizácia vodozádržných opatrení v okolí bývalej Základnej školy Gagarinova a Dome kultúry v Topoľčanoch či vybudovanie centra environmentálnej výchovy.

Radnica plánuje rozšírenie Nového cintorína a opravu časti bočného múru Starého cintorína, zavedenie zdieľaných bicyklov, začať by sa malo aj s výstavbou druhej etapy cyklocesty. Detské ihriská v meste by mali byť doplnené o nové hracie prvky, na pešej zóne sa pripravuje oprava dlažby. Samospráva počíta aj s budovaním nových parkovacích miest na sídliskách F, Juh a Východ a opravou ďalších úsekov ciest a chodníkov podľa priorít mestských výborov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2019
Radnica pripravuje zmenu systému parkovania v meste
Mesto Topoľčany plánuje zmenu systému parkovania na území mesta. Spočívať bude v rozšírení platených parkovacích zón, v úprave času a výšky poplatkov za parkovanie, zavedení parkovacích kariet pre štatutárnych volených zástupcov obcí okresu, pribudne možnosť úhrady parkovného formou sms správy.
viac
18.04.2020
Verejné hlasovanie určilo projekty podporené z participatívneho rozpočtu
Projekty, ktoré podporia z nitrianskeho grantového programu Mením Moje Mesto, sú už známe. Ľudia vo verejnom hlasovaní vyberali z 29 verejnoprospešných zámerov. Finančnú podporu získa desať projektov, ktoré dostali najviac hlasov.
viac
28.05.2020
Staré Mesto očakáva výpadok na daniach viac ako 1,9 mil. eur
Bratislavské Staré Mesto očakáva v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu výpadok na výnosoch z daní vo výške viac ako 1,9 milióna eur. Týka sa to dane z príjmov fyzických osôb, dane za užívanie verejného priestranstva i dane z nehnuteľnosti.
viac
06.02.2024
Mesto vlani ušetrilo verejnými obstarávaniami vyše pol milióna eur
Mesto Topoľčany ušetrilo v minulom roku vyše pol milióna eur na verejných obstarávaniach. Významné úspory dosiahlo najmä na realizácii viacerých stavebných a revitalizačných projektov, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %