Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
10.11.2022 03:20

Mobilná ľadová plocha v Prievidzi tento rok nebude, mesto obmedzí i osvetlenie


Snímka zdroj: (Technické služby mesta Prievidza).


Mobilná ľadová plocha na Námestí slobody v Prievidzi tento rok nebude. Úsporné opatrenia, ktorými samospráva reaguje na energetickú krízu, sa dotknú i vianočného osvetlenia. Informovala o tom referentka kancelárie primátorky mesta Michaela Beňadiková.


"Vianočné osvetlenie bude mesto tento rok realizovať v obmedzenej miere. Úspory sa zároveň týkajú aj celoročného osvetlenia kultúrnych pamiatok, mesto ho vypína počas nočných hodín," uviedla Beňadiková.

Referát obchodu a cestovného ruchu mestského úradu ako hlavný organizátor vianočných trhov zabezpečoval v minulosti aj osvetlenie drevených predajných stánkov, pódia a vianočných stromčekov pri pódiu. "Z dôvodu prijatia úsporných opatrení toto osvetlenie nebude v tomto roku zabezpečovať samospráva, ale stánky si vyzdobí a nasvieti každý predajca podľa vlastného uváženia. Centrálnu vianočnú výzdobu vrátane osvetlenia zabezpečujú Technické služby mesta Prievidza," priblížila referentka.

Predpokladané náklady na zabezpečenie osvetlenia vzhľadom na ceny energií na prelome rokov podľa nej nevie samospráva v súčasnosti presne uviesť.

Úsporné opatrenia sa týkajú aj montáže mobilnej ľadovej plochy, ktorá túto sezónu nebude. "V tomto prípade predpokladaná výška úspor predstavuje 22 000 eur," dodala Beňadiková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2020
Nefunkčnú ľadovú plochu nahradí mobilné klzisko
Stropkovčania budú môcť od soboty 11. januára využívať mobilné klzisko na korčuľovanie. Klzisko na zimnom štadióne totiž pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, musel odstaviť z prevádzky.
viac
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
27.08.2020
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie. Rekonštrukciu svetidiel za viac ako 46 000 eur sčasti zabezpečili Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) a financovali ju zo svojho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
29.10.2022
Svidníčania majú svoj ľad
Slávnostným otvorením Zimného štadióna Svidník 22. októbra sa začala nová éra zimného športovania v regióne Svidník. Nový zimný štadión ponúka komfortné korčuľovanie pod strechou, bez enormného vplyvu počasia, s úsporou energie a s pohodlím pre návštevníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %