Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.05.2016 10:27

Motorkári budú rozvážať potraviny a oblečenie núdznym


Ilustračná snímka zdroj: regionsport.


Nadácia World charity road (Svetová charitatívna cesta) predstavila 5. mája v Košiciach projekt dobrovoľnej charitatívnej pomoci v podobe dodania základných trvanlivých potravín, oblečenia, drogistických výrobkov a doplnkov výživy.


Potrebnú pomoc budú v spolupráci s Občianskym združením Podaj ďalej dvakrát mesačne doručovať motorkári na celom území Slovenska ľuďom, ktorí to potrebujú.      

"Rozhodli sme sa podporiť projekt či rodiny, ktoré potrebujú potravinovú pomoc tým, že budeme ako silní motorkári pomáhať slabým rodinám. Pravidelne, prvé a tretie soboty budeme mať charitatívne spanilé jazdy na celom území Slovenskej republiky. Začíname na východe a vyzývame všetkých motorkárov aj nemotorkárov, aby podporili túto myšlienku a zapojili sa do projektu," uviedol pre TASR zakladateľ projektu World charity road Miroslav Hruška.       

Premiérová charitatívna spanilá jazda odštartuje v sobotu (7. 5.) o 9.30 h z Budovateľskej ulice v Prešove, spred sídla uvedenej nadácie. "Motorkári doručia základnú pomoc babičke, ktorá zostala sama s malým vnukom a rodičia o dieťa nejaviac záujem. Odtiaľ sa kolóna motoriek s charitatívnou pomocou presunie do Vranova nad Topľou, kde nadácia obdaruje 13-ročného Patrika so svalovou dystrofiou. Treťou zástavkou bude Detský domov v Sečovciach a motorkári svoju prvú spanilú jazdu ukončia v Košiciach u týranej matky so štyrmi deťmi. Kolónu motoriek bude vždy sprevádzať dodávka, do ktorej budú môcť ľudia priniesť potravinovú pomoc," vysvetlil člen správnej rady World charity road Michal Farkašovský.       

"Bude nám cťou pomáhať aj ďalším rodinám. Ich príbehy chytili za srdce aj motorkárov, ktorí často bývajú drsní chlapi. Preto budeme v ich mene vďační za akýkoľvek príspevok, či je to liter oleja, alebo kilo múky," povedal Hruška.      

 Myšlienka World charity road má podľa Hrušku ambíciu združovať motorkárov na Slovensku aj v partnerských krajinách pre dobrú vec a dáva jazdeniu na motorkách nový rozmer. Za každých 100 odjazdených kilometrov prispejú motorkári na pomoc sociálne odkázaným sumou jednou euro.       

"Celé bremeno výberu rodín a plán jazdy na seba preberá Občianske združenie Podaj ďalej," dodal Farkašovský.       

"Podporu myšlienky World charity road vnímame ako výsadu a ceníme si vysokú morálku ľudí, ktorí odjazdenými kilometrami tento projekt podporia a právom si zaslúžia miesto v tomto elitnom klube," povedala Viera Potášová z Občianskeho združenia Podaj ďalej s tým, že majú vytvorené zberné miesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2017
Počas akcie Daruj jedlo vyzbierali potraviny, oblečenie i paplóny
Petržalka sa v týchto dňoch intenzívne stará o tých obyvateľov, ktorí zimou a mrazom trpia najviac. O ľudí bez domova a o tých, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii.
viac
25.10.2017
Obyvatelia Tatier budú môcť opäť darovať obnosené šatstvo a nepotrebný textil
Mestskí policajti vo Vysokých Tatrách po roku opäť organizujú zbierku obnoseného šatstva a nepotrebného textilu pre charitu. Zástupca náčelníka tamojšej Mestskej polície (MsP) Jozef Štefaňák informoval, že jedným z cieľov zbierky je zamedziť vyberaniu kontajnerov, po ktorom ostáva neporiadok.
viac
28.12.2017
Veci z Vešiaka pomoci putovali do Centra pomoci človeku
Do Centra pomoci človeku v Seredi, ktoré poskytuje služby ľuďom bez domova, dorazilo ešte pred Vianocami desať balíkov teplých vecí zo zbierky Vešiak pomoci. Šlo o iniciatívu zamestnancov spoločnosti Amazon, ktorá v tomto meste nedávno spustila svoju prevádzku centra reverznej logistiky.
viac
02.12.2022
V meste bude po rokoch opäť fungovať stanica charity
V Žiari nad Hronom od štvrtka po niekoľkých rokoch opäť funguje stanica charity. Samospráva ju zriadila spoločne s terénnymi sociálnymi pracovníkmi, charita s oblečením a obuvou bude určená najmä pre ľudí v hmotnej núdzi a nízkopríjmové rodiny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %