Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
05.09.2020 01:05

Na Nitrianskom hrade sprístupnili výstavu venovanú Jánovi Pavlovi II.


Nitriansky hrad


V Bazilike sv. Emeráma na Nitrianskom hrade v týchto dňoch sprístupnili výstavu venovanú pápežovi Jánovi Pavlovi II. Veľvyslanectvo Poľskej republiky na Slovensku v spolupráci s Nitrianskym biskupstvom ju pripravili pri príležitosti Roka sv. Jána Pavla II. a 100. výročia jeho narodenia.


Autorkou výstavy je prodekanka pre medzinárodné vzťahy na Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave Emília Hrabovec. „Výstava mapuje vzťahy pápeža so Slovenskom. Pre verejnosť bude prístupná do 21. septembra 2020,“ informovalo Nitrianske biskupstvo.       

Návštevníci si v priestoroch baziliky môžu pozrieť fotografie i dokumenty, ktoré zobrazujú tri pastoračné cesty pápeža na Slovensko i úctu sv. Jána Pavla II. k cyrilo-metodskému dedičstvu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Biskupstvo chce otvoriť objekt služieb pre turistov tesne pred Vianocami
Nový objekt služieb pre turistov na Nitrianskom hrade by mal byť otvorený tesne pred tohtoročnými Vianocami. Podľa hovorcu Biskupstva Nitra Miroslava Lyka je objekt skolaudovaný, stále však chýba časť gastro technológie. Práve to je dôvodom, prečo sa otvorenie objektu služieb posunulo o pol roka.
viac
24.03.2022
Ponitrianske múzeum predstaví výsledky výskumu na Oponickom hrade
Prezentovať výsledky archeologického výskumu Katedry archeológie Filozofickej fakulty (FF) Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre na Oponickom hrade z rokov 2015 až 2020 je cieľom výstavy, ktorá bude sprístupnená v Ponitrianskom múzeu v Nitre.
viac
28.04.2022
V múzeu vystavia najvzácnejšie archeologické nálezy posledných rokov
V galérii Mestského vlastivedného múzea vo Fiľakove vystavia najvzácnejšie archeologické nálezy posledných rokov z Fiľakovského hradu a jeho okolia. Informovalo o tom Hradné múzeum vo Fiľakove (HMF).
viac
15.12.2022
Na Trenčianskom hrade otvorili výstavu kostýmov z československých rozprávok
Tridsaťsedem kostýmov z desiatich legendárnych československých rozprávok môžu od stredy obdivovať návštevníci kasárne Trenčianskeho hradu. Informovala o tom hovorkyňa Trenčianskeho múzea v Trenčíne Katarína Špačková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %