Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.09.2021 09:20

Na záchranu životov odovzdal kraj ďalšie defibrilátory


Zástava k blížiacej sa storočnici založenia Zemskej hasičskej jednoty v Trenčíne,


Deväť dobrovoľných hasičských zborov v Trenčianskej župe si na kúpeľnej promenáde v Trenčianskych Tepliciach z rúk predsedu kraja prevzalo život zachraňujúci prístroj, desiaty darovala hasičom spoločnosť Pharmacare Slovakia. Jedenásty defibrilátor bol odovzdaný dobrovoľným hasičom v Omšení.


Defibrilátory s príslušenstvom dostali členovia DHZ Trenčianskych Teplíc, Modrovky, mestskej časti Myjavy Turej Lúky, Vršatského Podhradia, miestnej časti Lazov pod Makytou Dubkovej, Malých Ledníc, Bánoviec nad Bebravou, Bošian a Kanianky. Desiate AED si z rúk riaditeľa spoločnosti Pharmacare Slovakia Martina Haasa prebrali hasiči zo Selca. „Trenčianska župa už štvrtým rokom vyčleňuje finančné prostriedky na obstaranie automatických defibrilátorov pre dobrovoľné hasičské zbory. Už to bude pomaly 100 tisíc eur. Pri záchrane ľudského života netreba pozerať na peniaze, nemôžeme rátať, koľko stojí jeho záchrana, preto sme radi, že sme mohli odovzdať ďalšie prístroje,“ povedal župan Baška a potvrdil ich pravidelné využívanie zo strany DHZ v kraji. Pri tejto príležitosti bola slávnostne odovzdaná aj zástava k blížiacej sa storočnici založenia Zemskej hasičskej jednoty v Trenčíne, ktorú si dobrovoľní hasiči pripomenú v budúcom roku. Na jej výrobu finančne prispel aj Trenčiansky samosprávny kraj.   

Pri príležitosti slávnostného otvorenia zrekonštruovanej hasičskej zbrojnice v Omšení dostali dobrovoľní hasiči darček od TSK v podobe defibrilátora.

Autor: (ts-TSK, Mgr. Barbora Jánošková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2019
Župa už pripravuje rozpočet na rok 2020, zohľadňuje pritom priority jednotlivých
Práce na príprave rozpočtu Trenčianskej župy na roky 2020 - 2022 odštartovali úvodnými stretnutiami v prítomnosti poslancov Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), riaditeľa Úradu TSK a vedúcich zamestnancov jednotlivých odborov a oddelení Úradu TSK.
viac
08.05.2021
Poďakovanie hasičom za ich celoročnú pomoc
Trenčiansky samosprávny kraj na čele s predsedom Jaroslavom Baškom pri príležitosti Sviatku sv. Floriána ako patróna hasičov ďakuje všetkým profesionálnym i dobrovoľným hasičom za to, že sú v každej chvíli pripravení pomáhať a podať pomocnú ruku.
viac
22.01.2022
Špičkové podmienky pre rozvoj talentu budú mať aj basketbalisti
Memorandum o spolupráci podpísal Trenčiansky samosprávny kraj, Stredná športová škola Trenčín a Slovenská basketbalová asociácia na základe rastúceho záujmu o basketbal medzi mládežou.
viac
01.12.2023
Otvorenie vianočných trhov na Trenčianskej župe
Aj tento rok sa vestibul župného úradu na jeden týždeň premení na vianočné trhovisko. Každý deň sa na Trenčianskej župe predstaví iná štvorica či pätica krajských zariadení sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %