Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.10.2019 02:25

Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa má rozrásť o stovky parkovacích miest


Snímka zdroj: prievidza.sk


Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa rozrastie o viac ako štyri stovky parkovacích miest. Výstavbou státí pre osobné automobily v štvrti Nové Mesto chce miestna samospráva riešiť problematickú situáciu s parkovaním v tejto časti mesta.


Projekt chce riešiť v štyroch etapách, pričom jeho súčasťou budú aj sadové úpravy.       

Samospráva má záujem na Ulici M. Rázusa vybudovať miestnu obslužnú komunikáciu a odstavné plochy so 468 parkovacími státiami, z toho 18 bude určených pre imobilných občanov, spresnila v zámere, ktorý predložila orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.       

Súčasťou investície bude i odvodnenie komunikácie dažďovou kanalizáciou, verejné osvetlenie, sadové úpravy s výsadbou listnatých a ihličnatých stromov i kríkov, ktoré budú slúžiť ako vetrolamy.       

Magistrát ešte vlani zabezpečil prvú etapu projektu, ktorá spočívala vo vybudovaní 97 kolmých parkovacích státí s obslužnou komunikáciou. Do výstavby investoval 485-tis. eur.       

"Stav statickej dopravy v Novom Meste je nevyhovujúci, v popoludňajších a večerných hodinách totiž dochádza k preplneniu parkovacích kapacít, čo vedie k neriadenému parkovaniu. To má za následok často znemožnenie príjazdu technike hasičského a záchranného zboru k nástupným plochám, prípadne iných záchranných zložiek na miesto zásahu," zdôvodnila radnica v zámere.

Záujmové územie je pre realizáciu parkovacích státí priamo určené vypracovaným Generelom dopravy sídliska Nové Mesto a je v súlade s platným územným plánom mesta. "Výstavba sa uskutoční podľa zdrojov finančných prostriedkov v postupných ucelených etapách, čo umožňuje taktiež reagovať na potrebu a záujem o parkovacie plochy okolitého obyvateľstva," dodala.

Náklady na realizáciu investície odhadlo mesto približne na 2,4 milióna eur.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2018
V mestských častiach vzniknú ďalšie parkovacie plochy
Tak ako vo všetkých krajských mestách na Slovensku, deficit parkovacích miest je viditeľný aj v Banskej Bystrici. Vedenie mesta sa preto venuje parkovacej politike systematicky od roku 2015.
viac
31.08.2020
Samospráva Partizánskeho vybuduje v dvoch lokalitách nové parkovacie miesta
Samospráva Partizánskeho plánuje vybudovať v dvoch lokalitách mesta nové parkovacie miesta. Odstavné plochy majú pribudnúť na uliciach Družstevná i Roosveltová. Ďalšie už vybudovala na ulici Malá okružná a Malinovského.
viac
12.10.2020
V Starom Meste pribudnú parkovacie miesta
Staré Mesto pokračuje vo vyznačovaní rezidentských parkovacích miest, do konca roka by ich malo pribudnúť takmer tristoosemdesiat
viac
11.01.2024
Mesto Prievidza otvára nové mestské jasle
Mesto Prievidza začína od marca tohto roku poskytovať novú sociálnu službu v podobe mestských jaslí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %