Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
08.02.2021 02:15

Rezervačný systém, ktorý poskytlo ZMOS, využíva takmer 400 miest a obcí


Ilustračná snímka: (tasr).


Bezplatný rezervačný systém na testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19, ktorý samosprávam poskytlo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS), využíva takmer 400 miest a obcí.


Súčasťou je vyše 600 odberných miest a prostredníctvom neho sa na testovanie nahlásilo viac ako 600 000 ľudí. Informoval o tom ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák.

„Tento systém postupne samosprávy nasadzovali, a to na základe manuálu a videoinštruktáže. Zároveň na základe dodatočných požiadaviek bol upravený rezervačný formulár, texty SMS a obsah exportu dát pre potreby miest a obcí,” priblížil Kaliňák. Tento systém má byť k dispozícii bezplatne aj všade tam, kde budú môcť samosprávy pomôcť s očkovaním obyvateľov.

„Vidíme, že spojenie informačno-komunikačných technológií s potrebami samospráv a očakávaniami obyvateľov dáva potrebnú pridanú hodnotu, ktorú vidíme v užitočnosti, udržateľnosti a zrozumiteľnosti,” uviedol Kaliňák. ZMOS v spolupráci so slovenskou firmou preto formuluje agendu s názvom Digitálny reštart samosprávy, ktorú plánuje čoskoro predstaviť.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2021
Rezervačný systém zjednoduší samosprávam proces testovania
Združenie miest a obcí Slovenska prichádza medzi samosprávy s jedinečnou ponukou. Ide o rezervačný systém Bookio na pomoc pri testovaní obyvateľov. Tento modul uľahčí prihlasovanie ľudí na testovanie, zlepší plánovanie pre mestá a obce a výrazne zvýši bezpečnosť a efektivitu samotného testovania.
viac
18.01.2021
ZMOS rozširuje servis kvôli testovaniu
Združenie miest a obcí Slovenska od prvej vlny COVID- 19, aj počas jesenného testovania zabezpečovalo pomerne široký informačný a metodický servis pre samosprávy. Koncom minulého týždňa poskytlo mestám a obciam bezplatný rezervačný systém. Dnes svoje služby rozširuje.
viac
09.02.2021
ZMOS žiada vládu o zavedenie systému do testovaní obyvateľstva
Združenie miest a obcí Slovenska žiada vládu Slovenskej republiky o to, aby do testovania obyvateľov zaviedla systém. Dlhodobé suplovanie zdravotníckych úkonov musí nahradiť zrozumiteľný systém manažovania.
viac
01.04.2021
ZMOS chce pomôcť MOMkám s agendou pri testovaniach
Združenie miest a obcí Slovenska po rezervačnom systéme Bookio, ktorý je pre testovanie na COVID-19 využívaný bezplatne a portáli o MOMkách na dlani avizuje ďalšiu pomoc samosprávam. Aktuálne sa týka byrokracie pri vedení MOMiek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %