Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
24.10.2020 05:35

Staromestskí dobrovoľní hasiči majú konečne funkčné garáže


Ilustračná snímka


Staromestskí dobrovoľní hasiči budú môcť zasahovať počas celého roka. Mestská časť upravila garáže Dobrovoľného hasičského zboru obce Bratislava-Staré Mesto (DHZO) tak, aby ich hasiči mohli využívať aj v zimných mesiacoch.


Až doteraz totiž budova požiarnej zbrojnice nebola tepelne izolovaná, čo znemožňovalo operatívne využitie a servis hasičskej techniky. Rozsiahla rekonštrukcia ukončená na sklonku septembra bola zrealizovaná vďaka dotácii Ministerstva vnútra Slovenskej republiky vo výške takmer 29 700 eur.

„Konštrukcia garáži budovy hasičskej zbrojnice DHZO Staré Mesto pred realizáciou prác nebola tepelne izolovaná, takže ju nebolo možné využívať na pohotovostnú prevádzku umiestnenej požiarnej techniky - pripravenej na zásah - v zimných mesiacoch. Nezateplená prevádzka garáží taktiež neumožňovala v zimných mesiacoch využitie priestorov na riadnu údržbu a servis techniky,“ vysvetlila starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

„Predmetom stavebného riešenia v rámci projektu, ktorý bol zrealizovaný v priebehu mesiacov august a september, boli komplexné stavebné úpravy zabezpečujúce zateplenie celého objektu sadrokartónovými stenami s vnútornou izoláciou po celej výške objektu, doplnené ochranou použitím trapézových plechov, kvôli zvýšeniu ich odolnosti v pracovnom prostredí. Kompletne zateplený bol aj strop garáže s montážou stropných svietidiel. V novozrealizovanej konštrukcii stien boli taktiež umiestnené nové dvere,“ informoval vedúci oddelenia investícií, stratégie a projektového riadenia Lukáš Kamenistý.

Podlaha garáží bola celoplošne povrchovo upravená epoxidovým náterom s farebným odlíšením plôch pre parkovanie hasičskej techniky – takže dnes garáže vyzerajú doslova ako požiarne zbrojnice ako ich poznáme z amerických filmov o požiarnikoch.

„Zrealizovaním projektu sa zabezpečila možnosť celoročnej prevádzky DHZO a rovnako aj možnosť celoročného servisu protipožiarnej techniky tak, aby ju bolo možné tepelne temperovať a zefektívniť tým využívanie techniky aj pri zásahoch počas zimných mesiacov. Staromešťania sa teda môžu cítiť v bezpečí,“ dodala starostka.

Projekt bol zrealizovaný vďaka dotácii Ministerstva vnútra na financovanie podpory pred požiarmi vo výške 29 691 eur. Celková cena realizácie diela so spoluúčasťou mestskej časti Bratislava-Staré Mesto bola 31 075 eur.

Autor: (ts-MÚ Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2020
V metropole využijú na oznamy o stave testovania kamery i aplikácie
Mestské časti hlavného mesta SR sú pripravené počas víkendového testovania periodicky informovať o aktuálnej situácii na jednotlivých odberných miestach. Využívať budú dostupné informačné kanály, vrátane miestneho rozhlasu i online kamerových záberov.
viac
28.11.2020
Materská škola na Beskydskej ulici má po štyroch rokoch bezpečné a moderné ihris
Zrenovovaný dvor škôlke v Bratislave-Starom Meste deťom slávnostne odovzdali zástupcovia mestskej časti a investora v piatok 27. novembra. Doteraz sa deti museli hrávať v parku na Račianskom mýte.
viac
15.12.2020
Odberové miesta na testovanie zriadili aj Vajnory a Vrakuňa
Odberové miesta pre testovanie na ochorenie COVID-19 spustili v Bratislave aj mestské časti Vrakuňa a Vajnory. Na oboch miestach sa testuje antigénovými testami. Samosprávy o tom informujú na svojich webových stránkach.
viac
08.07.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Novom Meste a Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v lete začne aj v mestských častiach Nové Mesto a Rača. V septembri a októbri bude nasledovať mestská časť Staré Mesto. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %