Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
15.08.2022 12:35

Strednú elektrotechnickú školu zmodernizujú za 2,8 milióna eur


SOŠ elektrotechnická v Žiline.


Investíciu 2,8 milióna eur si vyžiada modernizácia Strednej odbornej školy elektrotechnickej v Žiline. Po stavebných úpravách tam vznikne 16 nových odborných učební s technickým a hygienickým zázemím.


Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.

Na prízemí školy pribudne priestor odbornej knižnice – študovne. Súčasťou modernizácie je aj debarierizácia priestorov školy, nový výťah, exteriérová rampa a hygienické zázemie pre imobilných. "Súčasný krov a strechu školy demontujeme a nahradíme novým krovom. Ten umožní plnohodnotné využitie podkrovného priestoru. Práve tu vzniknú nové odborné učebne s príslušným hygienickým a sociálnym zázemím. Na prízemí je navrhnutý nový priestor recepcie a upravená administratívna časť. Školu zateplíme a zrealizujeme ďalšie opatrenia na zvýšenie energetickej efektívnosti," priblížil riaditeľ odboru správy majetku a investícií Úradu ŽSK Peter Mrvečka.

Vytvorením nových priestorov odborných učební chce ŽSK zlepšiť možnosť uplatnenia absolventov školy na trhu práce a posilniť ich odborné a jazykové zručnosti. Prílev zahraničných investícií do Žilinského kraja má podľa hovorkyne za následok vznik nových pracovných miest.

Modernizácia sa podľa Lacovej začína v týchto dňoch, je naplánovaná na 12 mesiacov. Projekt je spolufinancovaný z operačného programu IROP.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2019
Deň rodiny v Budatínskom parku už tento víkend
Žilinský samosprávny kraj sa i tento rok pripojí k oslavám, ktoré sa konajú po celom svete pri príležitosti Svetového dňa rodiny vyhláseného Organizáciou spojených národov. Deň rodiny s atraktívnym programom bude v areáli Budatínskeho hradu v nedeľu 19. mája.
viac
13.01.2020
Krajská knižnica bude mať modernejšie priestory
Priestory Krajskej knižnice v Žiline budú modernejšie. Rozsiahlu rekonštrukciu za takmer 400-tis. eur financuje Žilinský samosprávny kraj. Stavebné práce budú realizovať na prízemí knižnice, kde sa nachádza úsek beletrie.
viac
18.02.2022
Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly
Rodí sa nová nádej pre športové talenty. Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly, ktorá je zároveň riešením, ako sa vysporiadať s nedostavaným, desaťročie chátrajúcim skeletom v kraji.
viac
24.03.2023
Žilina zmodernizuje ďalšie zastávky MHD za takmer 1,5 milióna eur
Žilinská samospráva spúšťa v piatok (24. 3.) ďalšiu etapu modernizácie zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD). Podľa hovorkyne mesta Barbory Zigovej sa v najbližších mesiacoch postupne opraví 13 prístreškov s nástupnými plochami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %