Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.06.2022 12:35

TSK investuje do rekonštrukcie Obchodnej akadémie v Trenčíne 1,8 milióna eur


Snímka zdroj: (TSK).


Zníženie energetickej náročnosti budovy je hlavným cieľom rekonštrukcie budovy trenčianskej obchodnej akadémie. Prípravu rekonštrukcie komplikoval fakt, že časť školy je kultúrnou pamiatkou. Informoval o tom predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.


"Trvalo naozaj veľmi dlho pripraviť projektovú dokumentáciu aj stavebné povolenie. Nebolo to jednoduché, pretože ide sčasti o kultúrnu pamiatku a museli sme vyhovieť aj pamiatkarom. Základný kameň rekonštrukcie sme síce symbolicky poklepali tento týždeň, ale na tejto stavbe sa už niekoľko týždňov pracuje. Celá investícia vrátane stavebného dozoru je v hodnote 1,8 milióna eur s DPH," povedal minulý týždeň Baška.

Rastúce ceny stavebných materiálov, ale aj práce sa prejavili aj na tejto stavbe. "Budeme so zhotoviteľom rokovať. Všetky zvýšenia cien musia byť zdôvodnené a obhájiteľné pred ÚVO aj pred investorom, ktorým je TSK," vysvetlil Baška.

Podľa riaditeľky školy Moniky Bulkovej je rekonštrukcia budovy školy významnou udalosťou. Práce sa zatiaľ realizujú za plnej prevádzky bez prerušenia vyučovania. "Veríme, že hlavné práce sa budú vykonávať počas letných prázdnin, my sa na to veľmi tešíme," doplnila Bulková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.12.2018
Pôvodne škola bez vlastných priestorov, dnes jedna z najlepších SOŠ na Slovensku
K mestu Považská Bystrica už 50 rokov neodmysliteľne patrí vychýrená Obchodná akadémia. Počas polstoročia svojej existencie ju viedli traja riaditelia, vďaka ktorým sa z pôvodnej Strednej ekonomickej školy stala vyhľadávaná vzdelávacia inštitúcia nielen v kraji, ale aj na celom Slovensku.
viac
19.02.2019
Budúci prváci na SŠŠ v Trenčíne si môžu vybrať z dvoch študijných odborov
Všestranné vzdelanie, príprava na štúdium na vysokej škole i kvalitná športová príprava. To všetko ponúka svojim študentom Stredná športová škola Trenčín, ktorá vznikla transformáciou bývalého Športového gymnázia.
viac
19.03.2019
Rekonštrukcia administratívnej budovy na Trenčianskom hrade napreduje
Rekonštrukčné práce na dvoch významných projektoch na Trenčianskom hrade pokračujú podľa plánu. Podľa harmonogramu pokračujú aj práce na sprístupnení Južného opevnenia. Presvedčiť sa o tom prišiel osobne priamo na hrad v pondelok 18. marca 2019 aj trenčiansky župan Jaroslav Baška.
viac
26.03.2019
O štúdium na SŠŠ v Trenčíne prejavilo záujem 130 žiakov, z toho 32 hokejistov
Stredná športová škola (SŠŠ) Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK ako unikátna vzdelávacia inštitúcia pre športovo nadanú mládež lákala budúcich prvákov ponukou všestranného vzdelania, kvalitnej športovej prípravy i možnosťou stať sa súčasťou pilotného projektu Hokejovej akadémie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %