Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.04.2021 11:30

Úradníci sa učia, ako lepšie komunikovať s občanmi


Na snímke účastníci vzdelávacieho projektu v priestoroch Mestského úradu vo Veľkom Šariši. Snímka zdroj: (tasr).


Zamestnanci Mestského úradu vo Veľkom Šariši, v Sabinove a v Lipanoch sa učia, ako zlepšiť komunikáciu s klientmi a ako zvládať náročné situácie v práci.


Venujú sa im vysokoškolskí pedagógovia, koučovia či psychológovia. Projekt pripravilo mesto Veľký Šariš v spolupráci s Fakultou manažmentu Prešovskej univerzity (PU) v Prešove a spomenutými mestami.

„Chceli sme pracovať s vnútorným nastavením zamestnanca vo verejnej správe, aby lepšie zvládal situácie, ktoré môžu byť na jeho pracovisku bežné. Mnoho ráz príde klient, ktorý má v sebe emócie, že mu niečo nevychádza a nemá odpoveď. Naši zamestnanci neboli doposiaľ vzdelávaní alebo koučovaní k tomu, ako zvládnuť takého klienta a spracovať situáciu. Rovnako im odborníci radia, ako po rokoch nevyhorieť,” uviedol primátor Veľkého Šariša Viliam Kall.

Projekt začal v minulom roku, ale pre pandémiu ho museli prerušiť, keďže pôvodne mal byť realizovaný s osobným stykom. „To znamená, že to mali byť modelové situácie na pracoviskách a podobne. Museli sme prejsť do online priestoru. Vzdelávanie začalo v marci a je tri dni v týždni po šesť hodín. Celkovo je z troch miest zapojených do projektu približne 40 zamestnancov,” doplnil Kall s tým, že vzdelávanie potrvá do konca mája.

„Školenie mi dalo veľmi veľa, pretože pomáha v tom, ako zvládať stresové situácie, v ktorých som vlastne denno-denne, pretože pracujem na sociálnom oddelení. Určite to využijem v praxi,” povedala vedúca sociálneho oddelenia Mestského úradu vo Veľkom Šariši Janka Scepániková.

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Poľsko - Slovensko 2014 - 2020 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Hodnota projektu je viac ako 41 000 eur, z toho je príspevok mesta Veľký Šariš vo výške približne 2000 eur. Jeho výsledkom bude i publikácia, ktorá má slúžiť ako návod ostatným samosprávam.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2020
Úradníci sa budú učiť, ako lepšie zvládať komunikáciu s občanom
Zlepšenie komunikácie s klientmi, zvládanie náročných situácií či motivácie a ich vplyv na prácu zamestnancov samosprávy je cieľom vzdelávacieho projektu, ktorý spúšťa Mestský úrad vo Veľkom Šariši. Výsledkom bude i publikácia, ktorá bude slúžiť ako návod ostatným samosprávam.
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
01.02.2021
Budovu bývalého mlyna chce radnica zmeniť na multifunkčný priestor
Viac ako dvadsať rokov nevyužívanú budovu niekdajšieho mlyna chce mesto Veľký Šariš zmeniť na multifunkčný priestor. Objekt so šiestimi podlažiami, každé s rozlohou približne 900 štvorcových metrov, radnica kúpila koncom minulého roka za 150 000 eur.
viac
19.05.2021
Pozvánka na konferenciu PARTICIPÁCIA, MOJA LÁSKA 2021
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti v spolupráci s českou organizáciou Participation Factory si vás dňa 25. mája 2021 dovoľujú pozvať na konferenciu PARTICIPÁCIA, MOJA LÁSKA 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %