Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
26.02.2020 03:10

Už po tretíkrát sa na trati pod Chopkom zídu krňačkári


Snímka zdroj: (horehronie.sk)


Už po tretíkrát sa na trati pod Chopkom zídu krňačkári nielen zo Slovenska ale aj zo Švajčiarska a Nemecka a zabojujú o najrýchlejší čas na kľukatej trati z pod Kosodreviny do Krupovej.


Už túto sobotu (29. 2.) sa viac ako sedemdesiat zahraničných a sto slovenských krňačkárov stretne na južnej strane Nízkych Tatier na Medzinárodných krňačkových pretekoch o 3. veľkú cenu Jasnej.

Medzinárodné preteky odštartujú v piatok otváracím ceremoniálom na námestí v Brezne, kde je pre všetkých pretekárov, ale taktiež turistov a domácich pripravený zaujímavý krnačkový exhibičný program v podaní majstrov krňačkárov, ktorých desať družstiev zabojuje v tradičných disciplínach priamo na námestí. Primátor Brezna otvorí zjazd zo snežnej rampy a spoločný sprievod pretekárov námestím oživí tradičná ľudová hudba Veselí chlapci z Horehronia,  bubnová show Batida a, samozrejme, výborné občerstvenie a skvelá atmosféra. Toto všetko na Vás čaká v piatok 28. februára od 17:00 hod.

Sobota bude pretekovým dňom, so všetkými krňačkármi sa stretneme o 8:30 hod. v Krupovej na registrácii. Oficiálne otvorenie začne o 11:00 hod. v Krupovej v podaní mužskej speváckej skupiny Krnohári a bubnovej show Batida.

Prvá exhibičná posádka sa na trasu vydá pred obedom v podaní tradičných krní určených na zvoz sena, 100-ročných dvojkrní a netradičných štvorkrní. Okrem adrenalínu počas krňačkových pretekov sa môžete opäť tešiť na skvelý program: folklór v podaní Veselých chlapcov z Horehronia a Krnohárov, bubnovú show, tradičné jedlá zo Salaša Zbojská, či Legendárne buchty a iné dobroty. Návštevníci sa môžu tešiť aj na remeselnú dedinku, či relax zónu v stánkoch Horehronie a Za horami za dolami, Banskobystrický kraj. Celým podujatím bude sprevádzať moderátor Marek Poliak.

„Tento rok sa nám na preteky o 3. Veľkú cenu Jasnej prihlásilo viac ako sedemdesiat zahraničných posádok, čo je oproti minulému roku obrovský nárast. Sme veľmi radi, že na Horehroní sme dokázali vytvoriť podmienky a prilákať toľko zahraničných posádok. Okrem tradičných dvojsaní, ktoré boli po minulé roky sa v tomto roku bude pretekať aj na podkutých štvorsaniach“ dodala Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.

Spoluorganizátorom podujatia sú mesto Brezno a lyžiarske stredisko Jasná. Aktivita je spolufinancovaná ministerstvom dopravy a výstavby SR.

Autor: (OOCR REGIÓN HOREHRONIE)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
05.04.2023
Na Fiľakovskom hrade sa opäť uskutoční Palócka Veľká noc
Na Fiľakovskom hrade sa i tento rok uskutoční tradičná Palócka Veľká noc. V poradí 16. ročník podujatia na Veľkonočný pondelok (10. 4.) verejnosti priblíži maďarské i slovenské tradície. Informovala o tom riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Fiľakovo Eva Tóthová.
viac
21.02.2024
Medzinárodné preteky na Krňačkách sú zrušené
Tím REGIÓN HOREHRONIE informuje o tom, že plánované podujatie Medzinárodné preteky na Krňačkách - 5. ročník o Veľkú cenu Jasnej je zrušené.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %