Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.09.2017 11:47

Už túto sobotu sa koná 5. ročník Behu Susedov v Zálesí


Miestom konania Behu Susedov 2017 je rekreačný areál parku Zálesíčko v obci Zálesie.


Iba 10 km od Bratislavy sa v obci Zálesie koná 5. ročník komunitného bežeckého podujatia Beh Susedov. 23. septembra si zmerajú sily desiatky profesionálnych, ale aj rekreačných bežcov. Popri hlavnom behu s dĺžkou 6,5 km je pripravený aj beh pre deti a sprievodné športové aktivity.


Hlavný beh s oficiálnou časomierou štartuje o 11. hodine a je rozdelený do ženskej a mužskej kategórie. Trať s dĺžkou 6,5 km vedie po spevnenom povrchu, asfalte a po prírode v okolí obce Zálesie. Pre účastníkov sú pripravené hodnotné štartovacie balíčky.

Popri hlavnom súťažnom behu bude prebiehať i detský beh s dĺžkou trate 450 m priamo v parku Zálesíčko. Celý program, viac informácií a prihlasovací formulár nájdete na oficiálnej stránke podujatia www.behsusedov.sk.

Súčasťou podujatia sú každoročne sprievodné aktivity a kultúrny program. Tento rok organizátori opäť pripravili program pre deti, športové prednášky a hry, bežeckú rozcvičku, kultúrny program a občerstvenie pre účastníkov i návštevníkov. Podujatie spestrí tanečná hudba a moderovať ho bude DJ Lesky.

Organizátori každoročne zapájajú desiatky dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú Beh Susedov realizovať. Na bezpečnosť budú dozerať dobrovoľní hasiči z DHZ Zálesie.

„Beh Susedov organizujeme už 5 rokov. Ako fanúšikovia behu, ktorí sa rozhodli pripraviť priateľskú akciu pre našich známych a kamarátov bežcov, sa veľmi tešíme z každoročne sa zvyšujúcej účasti a narastajúcej obľube našej akcie,“ povedal Stanislav Zajaček, organizátor Behu Susedov.

„Máme radosť z každého nového účastníka i pravidelných bežcov, pretože nás to každý rok utvrdzuje, že sa v podujatí oplatí pokračovať“, dodala spoluorganizátorka Monika Gschwandtnerová. „Beh Susedov sa stal za posledné roky pevnou súčasťou športových akcií, ktoré sa v Zálesí organizuje a som veľmi rád, že sa koná práve v našej obci,“ vyjadril sa Ing. Jozef Meško, starosta obce Zálesie.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Vzdelávací program "TOP manažment samosprávy"
Bratislavská Business School Ekonomickej univerzity v Bratislave ponúka ešte stále možnosť prihlásiť sa na vzdelávací program pre predstaviteľov samosprávy, ktorého cieľom je zvýšiť odbornosť predstaviteľov samosprávy s prioritným zameraním na hospodárne vynakladanie finančných prostriedkov.
viac
12.01.2017
Preteky pri východe slnka odštartujú ďalší ročník podujatí Tatry v pohybe
Celoročná séria podujatí Tatry v pohybe pokračuje aj v roku 2017. Prvým z tohoročných pretekov je beh pri východe slnka "Sunrise Run", ktorý je súčasťou štvrtého ročníka Zimnej bežeckej série. Štart a cieľ bude v golfovom rezorte vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok.
viac
03.05.2017
Štart Župnej dvadsiatky už túto nedeľu
Tento víkend sa bratislavské Tyršovo nábrežie stane opäť centrom zábavy, rôznych podujatí, koncertov, kreatívnych trhov, ale aj cyklistiky a to v rámci tradičného a obľúbeného Bratislavského Majálesu. Jeho tradičnou súčasťou bude aj Župná dvadsiatka.
viac
08.12.2017
Handlová bude voňať Vianocami
Vianočný stromček na MsÚ je plný ozdôb, ktoré vyrobili klienti SENIOR CENTRA HANDLOVÁ, n.o., 6. decembra Mikuláš spolu s deťmi rozsvietil stromček na námestí. Atmosféru Vianoc vyčaria v Handlovej jej obyvatelia, primátor mesta, starostovia handlovskej doliny, športovci a nová kniha o Handlovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %