Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.09.2021 07:05

V Dúbravke sa uskutoční štvrtá Spomienka na Deža


Iluustračný výrez plagátu


V bratislavskej Dúbravke sa v sobotu (18. 9.) uskutoční štvrtý ročník Spomienky na Deža, multižánrové podujatie venované Dežovi Ursinymu. "V parku na Fedákovej ulici sa program začína o 14.00 h a potrvá až do 22.00 h," informuje mestská časť na webe.


Úvod bude patriť pesničkám z muzikálu Neberte nám princeznú, neskôr bude znieť hudobný odkaz Deža Ursinyho v podaní rôznych hudobníkov a umelcov.

"K sprievodným podujatiam patrí výstava a tvorba malých-veľkých umelcov zo Základnej školy Pri kríži, tento rok na tému Neberte nám princeznú, či tvorivé zapojenie sa klientov centra sociálnych služieb Karola Matulaya. Akciu bude sprevádzať aj čítačka textov Deža Ursinyho a Ivana Štrpku," doplnila hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.       

Dežo Ursiny žil v bratislavskej Dúbravke na Fedákovej ulici od roku 1976 až do konca svojho života v roku 1995.       

Od roku 2018 stojí v blízkosti jeho bydliska pamätník Listovanie, v tom istom roku sa premiérovo uskutočnila aj komunitná hudobno-umelecká akcia Spomienka na Deža, otvorená pre všetkých.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde
Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.
viac
04.11.2021
Víkend zatvorených hraníc sa uskutoční v Bratislave aj tento rok
Na Cyklomoste slobody v Devínskej Novej Vsi si opäť pripomenieme dôležitý moment našej histórie. Už po šiesty raz sa symbolicky zatvoria hranice medzi Slovenskom a Rakúskom.
viac
10.09.2022
V Dúbravke sa uskutoční piata Spomienka na Deža
V parku na Fedákovej ulici v bratislavskej Dúbravke sa dnes - 10. septembra - uskutoční piaty ročník spomienkového podujatia na Deža Ursinyho Spomienka na Deža. Patronát nad podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %