Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
02.09.2022 11:40

V obci sa uskutoční 15. ročník dožinkovej slávnosti Vinobranie


Ilustračná snímka.


V obci Smrdáky v okrese Senica sa uskutoční v sobotu 3. septembra 15. ročník dožinkovej slávnosti Vinobranie. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.


Smrdáky sú známe predovšetkým ako kúpeľná obec, ale významné miesto má aj vinohradnícka činnosť. Na vinohradníctvo poukazujú dožinkové slávnosti, ktoré sa v obci konajú tradične na konci leta. "Podujatím chceme vzdať hold vinárom, ovocinárom, poľnohospodárom a všetkým, ktorí sa starajú o to, aby nám na stole nič nechýbalo. Vinobranie spája nielen občanov našej a susedných obcí, ale aj klientov miestnych kúpeľov," uviedla starostka obce Ingrid Tripšanská.

Podujatie sa začína krojovaným sprievodom. "Smrdáky sú základným kameňom našej organizácie. Jednak, čo sa týka počtu prenocovaní, ale aj tým, že sídlo máme práve v tejto malebnej obci. Ďalším partnerom našej organizácie sú miestne kúpele, ktorých klienti takisto využijú možnosť spestriť si program návštevou tohto podujatia. Spoluprácu členov OOCR Záhorie dopĺňa fakt, že jedným zo spoluorganizátorov podujatia je ďalší člen organizácie Vínna cesta Záhorie," poznamenal predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Súčasťou podujatia bude aj otvorenie požičovne elektrobicyklov v miestnom turistickom informačnom centre. "Vďaka elektrobicyklom budú môcť klienti kúpeľov, no nielen oni aktívne spoznávať krásy Záhoria. Neustále rozširujeme aj sieť nabíjacích staníc. Naplánovať si celodenný výlet bude jednoduchšie, bez obavy z vybitia batérie," uviedol Lidaj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2022
Trdlofest otvorí turistickú sezónu v Skalici
Po dvoch rokoch, keď sa pre pandémiu podujatie neuskutočnilo, pripravilo mesto Skalica festival Trdlofest. Ten je oslavou Skalického trdelníka, koláča s dierou, prvého pôvodného slovenského potravinárskeho výrobku, ktorý získal ochrannú značku Európskej únie.
viac
24.06.2022
Záhorie ponúka divadelné šermovanie, folklórny festival aj adrenalínové preteky
Bohatý program od aktívneho oddychu, divadla spojeného so šermom cez festival až po folklórne slávnosti je pripravený v sobotu a nedeľu (25. - 26. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria.
viac
11.07.2022
OOCR Záhorie vyhlásilo fotografickú súťaž o najkrajšie fotky z regiónu
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie vyhlásila 5. ročník fotografickej súťaže. Je určená amatérskym aj profesionálnym fotografom. Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.
viac
14.11.2022
V končiacej sezóne sa podarilo dokončiť viacero projektov
V roku 2022 sa podarilo Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Záhorie zrealizovať množstvo projektov. Medzi nimi je najvýznamnejšie otvorenie nového Turistického informačného centra (TIC) v obci Smrdáky v okrese Senica. Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %