Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.03.2023 07:45

V obci vynovili hasičskú zbrojnicu, je dominantou námestia


Snímka zdroj: (Obec Brehy).


V obci Brehy v okrese Žarnovica majú vynovenú hasičskú zbrojnicu. Takmer storočný objekt rekonštruovali v rokoch 2021 a 2022. Získali na to dotáciu z Ministerstva vnútra SR vo výške takmer 40 604 eur. Uviedol to starosta Michal Šlavka.


"Aktívnych členov dobrovoľného hasičského zboru máme 17, členov celkovo je 40," pripomenul starosta. Vynovená zbrojnica je jednou z dominánt námestia v Brehoch.

Jednou z priorít obce je v súčasnosti stavba čistiarne odpadových vôd (ČOV). "Na čistiarni sa ešte pracuje, odstraňujú sa nedostatky, je potrebné ešte vyrovnať pozemky pod stavbou a skolaudovať ju," priblížil starosta. Peniaze na stavbu získali z Environmentálneho fondu. Obec však nie je odkanalizovaná, podľa starostu sa to aktuálne rieši cez aglomeráciu so susediacou Novou Baňou.

V obci asi s 1000 obyvateľmi by radi investovali do rekonštrukcie domu smútku či do revitalizácie námestia, avšak v súčasnej situácii zvyšovania cien energií a materiálov je to komplikované. Podľa Šlavku investovať v obci bez dotácií nebude v najbližšom čase možné. "V prípade, že niečo získame, budeme stavby realizovať. Z vlastných zdrojov toho však nie sme schopní," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.03.2018
Obec rastie vďaka mladým rodinám, idú stavať novú materskú školu
Obec Drienov za posledné volebné obdobie od roku 2015 získala z eurofondov celkovo 1,5 milióna eur. Starosta Peter Tomko uviedol, že sa tak snažia cez rôzne výzvy a projekty získať tie najefektívnejšie zdroje financií a vytvoriť svojim občanom lepšie miesto pre život.
viac
23.12.2018
Počet miestnych detí pre škôlku nestačí, vozia ich aj z okolia
Nižná pri Piešťanoch je charakterizovaná ako typická jednouličná obec. Všetok jej život sa nielen v uplynulých storočiach, ale aj nedávnych desaťročiach odohrával v pomerne malom území, ktoré obývalo niekoľko sto ľudí.
viac
06.06.2019
Dobrovoľní hasiči v Brodne majú vynovenú hasičskú zbrojnicu
Sídlo brodnianských dobrovoľných hasičov dostalo novú podobu. Rekonštrukcia strechy hasičskej zbrojnice si vyžiadala viac ako 16 tisíc eur. Mesto na opravy získalo dotáciu z Ministerstva vnútra SR.
viac
08.06.2022
V Kokave nad Rimavicou budú mať obecnú telocvičňu
V Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár chcú tento rok začať so stavbou obecnej telocvične a fitnesscentra. Objekt, ktorý v obci s približne 2750 obyvateľmi dlhodobo chýba, má vyrásť v areáli futbalového ihriska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %