Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
19.10.2020 02:10

V pondelok sa začal 26. ročník kampane Študentská kvapka krvi


Banner.


V pondelok sa začal 26. ročník kampane Študentská kvapka krvi, a to napriek pandémii nového koronavírusu. Potrvá päť týždňov, do 20. novembra. Informovala o tom programová koordinátorka Slovenského Červeného kríža (SČK) Silvia Kostelná.


Generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová uviedla, že hoci boli mobilné odbery krvi v celej krajine zrušené, krv je stále možné darovať na odberových pracoviskách Národnej transfúznej služby SR a na hematologicko-transfúznych oddeleniach nemocníc.

„Darcovia krvi sa v tomto mimoriadnom období musia vopred objednať na presný čas. Preto, ak chcete darovať krv, skontaktujte sa čím skôr s najbližším odberovým pracoviskom a dohodnite si najbližší termín,” komentovala.

Darcov tiež vyzvala, že ak sa cítia zdraví a spĺňajú aj ďalšie podmienky darovania krvi, nech svoje rozhodnutie neodkladajú na neskorší termín. Zdôraznila, že práve teraz je pomoc darcov mimoriadne dôležitá.

Doplnila tiež, že heslom tohtoročnej kampane je slogan "Rád sa miešaš druhým do života?", čím chce SČK pripomenúť, že každý, kto daruje krv, výrazne mení a zlepšuje zdravie a život druhého človeka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2018
V tradícii darovania krvi Bystričania pokračujú aj v novom roku
Po úspešnom obnovení tradície darovania krvi v priestoroch Mestského úradu (MsÚ) v apríli 2017, pokračujú v pomáhaní druhým aj v novom roku. Novoročná kvapka krvi premení na odberovú miestnosť už po druhý raz zasadačku č. 250.
viac
05.10.2019
Študentská kvapka krvi: Buď odvážny a daruj krv – 25. ročník
Desiatky tisíc študentov a mladých ľudí našli za ostatných 25 rokov odvahu a rozhodli sa prvýkrát darovať krv práve počas Študentskej kvapky krvi. Tisícky ďalších tento prvý krok urobí túto jeseň, budete medzi nimi aj vy?
viac
20.10.2022
Študentská kvapka krvi sa začne v pondelok, zameriava sa najmä na mladých
Slovenský Červený kríž (SČK) spúšťa 28. ročník kampane Študentská kvapka krvi. Zameriava sa v nej na mladých ľudí a prvodarcov. Kampaň sa začne v pondelok (24. 10.), potrvá do 18. novembra. Informovala o tom Silvia Kostelná zo SČK.
viac
27.10.2023
Študentská kvapka krvi sa začala, osloviť chce najmä mladých
Slovenský Červený kríž (SČK) spustil 29. ročník kampane Študentská kvapka krvi. Zameriava sa na prvodarcov z radov mladých ľudí. Osloviť ich chce najmä v digitálnom priestore.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %