Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
27.05.2024 10:10

V programe Obnovme si svoj dom spúšťajú proces hodnotenia žiadostí


Ministerstvo kultúry SR


Ministerstvo kultúry SR vymenovalo členov hodnotiacich komisií v programe Obnovme si svoj dom a spúšťa proces hodnotenia žiadostí.


Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky spúšťa proces hodnotenia žiadosti v dotačnom programe Obnovme si svoj dom (OSSD).

Ministerstvo zverejnilo zloženie jednotlivých hodnotiacich komisií, avšak bez uvedenia konkrétnych mien členov komisií. Urobilo tak v zmysle odporúčaní interného auditu. Týmto aktom môže začať proces hodnotenia žiadostí.

Na rok 2024 je v programe OSSD, ktorý je rozdelený do šiestich podprogramov, vyčlenených 9 miliónov eur. Komisie budú v roku 2024 v rámci programu OSSD hodnotiť viac ako 992 projektových žiadostí.

V súlade s výsledkami vnútorného auditu a s cieľom zjednodušiť a sprehľadniť procesy, ministerstvo prijalo Plán opatrení na odstránenie nedostatkov. Upravené boli interné riadiace akty, ako Smernica o poskytovaní dotácií a Organizačný a rokovací poriadok komisií. Schéma tak umožní podporovať najmä projekty vedúce k úplnej a komplexnej obnove kultúrnych pamiatok, efektívne využitie verejných financií na projekty, ktoré sa definitívne a kompletne dokončia.

Medzi priority ministerstva patria sakrálne stavby, objekty v pamiatkových zónach UNESCO a ďalšie kultúrne pamiatky po celom Slovensku. Systém dotačného programu bude pružnejší a podporí rýchlejšiu a komplexnejšiu obnovu pamiatok.

Zloženie hodnotiacich komisií v jednotlivých podprogramoch.

Ďalšie informácie nájdete na stránke Ministerstva kultúry SR.

 

 

Autor: (Zdroj: Ministerstvo kultúry SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2018
Ministerstvo prijíma žiadosti o dotáciu na obnovu národných kultúrnych pamiatok
Mestá, obce, samosprávne kraje, ale aj vysoké školy, cirkevné inštitúcie či občianske združenia a neziskové organizácie môžu Ministerstvo kultúry (MK) SR požiadať o dotáciu na rekonštrukciu objektov zapísaných do zoznamu národných kultúrnych pamiatok. Lehota na predkladanie žiadostí je do 16. marca.
viac
17.10.2023
Výzva v programe Obnovme si svoj dom na rok 2024
Ministerstvo kultúry SR vyhlásilo výzvu na účel obnovy, ochrany, a rozvoja kultúrneho dedičstva v oblasti pamiatkového fondu.
viac
25.06.2024
V programe Obnovme si svoj dom prišlo takmer tisíc žiadostí
V programe Obnovme si svoj dom (OSSD) prišlo pre rok 2024 takmer tisíc žiadostí. Ministerstvo kultúry SR v druhej polovici mája vymenovalo hodnotiace komisie a zverejnilo ich zloženie. Tie momentálne zasadajú a žiadosti vyhodnocujú.
viac
03.07.2024
Žiadosti v programe Obnovme si svoj dom budú vyhodnotené do konca augusta 2024
Zasadala medzirezortná pracovná skupina k protipožiarnej ochrane pamiatkového fondu, na ktorej štátny tajomník Ministerstva kultúry SR Mário Maruška v bode rôzne vyhlásil, že žiadosti podané v rámci dotačného programu Obnovme si svoj dom budú vyhodnotené do konca augusta 2024.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %