Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.10.2016 04:55

V Spišskej Belej poslanci schválili partnerstvo s českým mestom Vysoké Mýto


Letecký pohľad na Vysoké Mýto. Snímka:(int)


Mestské zastupiteľstvo v Spišskej Belej na svojom ostatnom zasadnutí (13. 10.) schválilo návrh partnerskej zmluvy o spolupráci s českým mestom Vysoké Mýto. Ako uviedol primátor mesta Štefan Bieľak, po deviatich mesiacoch vzájomných kontaktov a návštev došlo na slovenskej strane k schváleniu zmluvy.


      „Teraz je na rade mestské zastupiteľstvo vo Vysokom Mýte. Samotný spoločný podpis partnerskej zmluvy sa predpokladá začiatkom budúceho roka,“ povedal Bieľak. Vysoké Mýto s viac ako 12.000 obyvateľmi sa nachádza vo východných Čechách v Pardubickom kraji v okrese Ústí nad Orlíci. Od Spišskej Belej je podľa slov primátora vzdialené 415 km.       

V zmluve sa uvádza, že partnerstvo by malo smerovať k ďalšiemu rozvoju oboch miest. Zmluva by mala byť prospešná občanom Spišskej Belej, ale aj Vysokého Mýta, ako aj občianskym a verejným vzdelávacím inštitúciám, spolkom a ďalším subjektom, ktoré na ich území pôsobia. Partnerské mestá sa podpisom zmluvy zaviažu k tomu, že vyvinú úsilie k vytvoreniu najpriaznivejších podmienok pre výmenu informácií a pre rozvoj spolupráce v oblastiach ako kultúra a vzdelávanie, šport, cestovný ruch, podnikanie, samospráva a na vytváranie vzájomných väzieb a kontaktov vo všetkých oblastiach spolupráce a vzájomného stretávania sa s občanmi oboch partnerských miest.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2018
Bratislavské Nové Mesto bude mať svoju prvú wifi zónu
Zóna s bezplatným pripojením na internet by mala vzniknúť v parku na Račianskom mýte. Mestská časť totiž v rámci projektu Európskej komisie WiFi4EU získala dotáciu 15.000 eur.
viac
02.08.2022
Desiatky obyvateľov spísali petíciu proti zápachu v obytných zónach
Desiatky obyvateľov mesta Spišská Belá, najmä ulíc SNP a Družstevná, spísalo petíciu pre šírenie zápachu v obytných zónach. Rokovali o nej aj poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí vyjadrili obyvateľom podporu.
viac
21.11.2022
Nová kniha mapuje históriu jedinej lesnej železnice na hornom Spiši
V Spišskej Belej nedávno uviedli do života novú knihu pod názvom "Lesná železnica, Spišská Belá – Lendak".
viac
11.01.2023
Riadenú skládku odpadov zatvorili, občania si za odvoz priplatia
Riadenú skládku odpadov v Spišskej Belej pod Tatrami koncom roka zatvorili. Mestský podnik, ktorý je jej prevádzkovateľom, o tom rozhodol na základe neúspešných žiadostí na Slovenskej inšpekcii životného prostredia (SIŽP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %