Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
23.05.2023 07:45

V utorok sa začne dvojdňový snem ZMOS, voliť si budú nového predsedu


Na snímke predseda ZMOS Branislav Tréger. Snímka zdroj: (tasr).


V utorok (23. 5.) sa začne 34. snem Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Jeho súčasťou bude voľba predsedu a členov kontrolnej komisie na najbližšie štyri roky, ako aj schválenie ročných priorít združenia.


Dvojdňové rokovanie sa uskutoční v Bratislave a zúčastní sa na ňom aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. Počas prvého rokovacieho dňa predseda ZMOS predloží správu o činnosti združenia a zhodnotí štvorročné volebné obdobie. Po vystúpení najvyšších ústavných činiteľov bude nasledovať pracovná časť snemu.

V rámci nej sa budú delegáti venovať aktuálnym pracovným otázkam, plneniu priorít od minuloročného snemu, diskusii o prioritách na nadchádzajúce ročné obdobie vrátane voľby predsedu i členov kontrolnej komisie.

V stredu (24. 5.) bude rokovanie snemu pokračovať správou o výsledkoch volieb. Delegáti zároveň schvália uznesenia snemu vrátane priorít na obdobie do ďalšieho snemu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2019
ZMOS požaduje modernú samosprávu a zodpovedné riešenia
Takmer 1 300 starostov a primátorov sa zíde na rokovaní v poradí 30. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Dvojdňové rokovanie najvyššieho orgánu ZMOS bude zároveň prvým snemom od jesenných komunálnych volieb. Preto jeho súčasťou bude aj voľba predsedu združenia.
viac
01.07.2020
Rada ZMOS rokovala s ministrom Eduardom Hegerom
V poradí 9. rokovanie Rady ZMOS rozhodlo o októbrovom rokovaní 31. snemu ZMOS. Venovalo sa aj aktuálnej situácii a členovia Rady ZMOS tiež diskutovali s ministrom financií SR Eduardom Hegerom.
viac
23.09.2020
Komuniké z Predsedníctva ZMOS a Rady ZMOS
V poradí 6. zasadnutie Predsedníctva ZMOS sa uskutočnilo tesne pred rokovaním Rady ZMOS. Mnohé jeho závery boli následne prerokované na popoludňajšom rokovaní Rady ZMOS.
viac
28.10.2021
Komuniké z 13. rokovania Predsedníctva ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal na 27. októbra 2021 v poradí 13. rokovanie Predsedníctva ZMOS, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch hotela SOREA REGIA v Bratislave. Jeho spravodajcom bol Peter Vajda, člen predsedníctva a starosta obce Nededza.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %