Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.11.2022 01:30

Výstavba zipline dráhy v Gombaseku finišuje, sprístupnia ju budúci rok


Ilustračná snímka: (tasr).


Výstavba približne 500 metrov dlhej zipline dráhy v Gombaseku, miestnej časti obce Slavec v okrese Rožňava, pomaly finišuje. Nová atrakcia však bude pre verejnosť prístupná až budúci rok.


Uviedol to Péter Kocskovics z občianskeho združenia (OZ) Pre rozvoj Gombaseku.

"Nástupná a výstupná stanica sú hotové aj riadne ukotvené. Čaká sa už len na preložku elektrického vedenia. Hneď ako sa podarí uložiť elektrické vedenie do zeme, natiahne sa lano a bude to úplne dokončené," priblížil Kocskovics.

Štartovacou stanicou zipline dráhy bude kempingový areál v Gombaseku. Prostredníctvom atrakcie sa návštevníci dostanú ku koncovej stanici, ktorá sa bude nachádzať pri pozostatkoch historického pavlínskeho kláštora.

Projekt zipline dráhy sumou 200 000 eur podporil aj Košický samosprávny kraj. Zhotoviteľom diela je spoločnosť En Libre, práce odštartovali začiatkom júla. Konečná suma sa v dôsledku zdražovania cien v stavebníctve podľa Kocskovicsa zrejme vyšplhá na viac ako 260 000 eur.

OZ si od novej atrakcie sľubuje zvýšenie atraktivity Gombaseku v oblasti cestovného ruchu i prilákanie nových návštevníkov. Zipline dráha by mala byť podľa Kocskovicsa dokončená v najbližších týždňoch, pre verejnosť ju však pre blížiace sa zimné obdobie plánujú sprístupniť až budúci rok.

Zakladajúcimi členmi OZ Pre rozvoj Gombaseku sú členovia OZ Sine Metu, ktoré v roku 2016 kúpilo tunajší kempingový areál a o rok neskôr aj areál pavlínskeho kláštora. Od tohto obdobia sa združenia venujú rekonštrukcii a modernizácii kempu i revitalizácii pozostatkov kláštora.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2017
Začala sa výstavba cyklotrasy v Strážkach, v pláne je aj bike park
Mesto Spišská Belá začalo v týchto dňoch s výstavbou cyklotrasy do Kežmarku v mestskej časti Strážky. Ide o úsek dlhý niečo cez dva kilometre a vedie od štrkoviska v Strážkach cez kaštieľ Strážky, až po začiatok panelového chodníka na začiatku Strážok v smere na Spišskú Belú.
viac
17.12.2017
Biskupstvo Nitra chce postaviť lanovku na Zobor za milión eur
Rímskokatolícka cirkev Biskupstvo Nitra chce postaviť novú kabínkovú lanovku na Zobor. S výstavbou plánuje začať v budúcom roku, prevádzku lanovky plánuje spustiť v roku 2019.
viac
26.08.2020
V turistickom areáli by mala pribudnúť lanová dráha, chaty i reštaurácia
Výstavba kilometrovej lanovej dráhy, rozšírenie možností ubytovania a zriadenie novej reštaurácie. To sú plány občianskeho združenia (OZ) Sine Metu na zveľadenie turistického areálu v Gombaseku, časti obce Slavec v Rožňavskom okrese.
viac
05.01.2023
Projekt zipline dráhy na Skalke mesto zatiaľ realizovať neplánuje
Projekt zipline dráhy na Skalke, ktorý vlani sumou 150 000 eur podporil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), mesto Kremnica zatiaľ realizovať neplánuje. Uviedol to primátor mesta Martin Novodomec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %