Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.10.2022 03:20

Začala sa oprava Dopravnej ulice, náklady na opravu budú 734 000 eur


Dopravná ulica v Piešťanoch.


V Piešťanoch sa začala rekonštrukcia Dopravnej ulice, ktorá je rozdelená do troch etáp. Predpokladaný čas realizácie je pol roka, náklady na opravu sú vyčíslené v celkovej výške 734 000 eur a sú financované z rozpočtu mesta.


Komplexná rekonštrukcia je rozdelená do troch etáp. Prvá etapa zahŕňa komunikáciu od železničnej stanice za križovatku Vrbovská cesta. Šírkový profil zahŕňa obojsmernú cyklocestu, obojsmernú vozovku, pozdĺžne parkovanie v alternatíve zelený pás a chodník.

"V rámci rekonštrukcie sa nanovo vybuduje 20 uličných vpustov s napojením na jestvujúce kanalizačné potrubie, nové verejné osvetlenie, osadia sa nové trvalé značenia a výsadba zelene. Zrekonštruovaný úsek komunikácie sa doplní o 28 kusov nových LED svietidiel, z toho 22 sa osadí na Dopravnej ulici a šesť na Vrbovskej ceste," uviedol Marek Kovačovič z Mestského úradu v Piešťanoch.

Nové usporiadanie rekonštruovanej ulice počíta aj so zakomponovaním zelene tvorenej zelenými ostrovčekmi, ktoré sa využijú na výsadbu drevín a živých plotov.

"Viac ako dva roky trval proces usporiadania pozemkov, či už s ministerstvom dopravy alebo so Železničnou spoločnosťou Slovensko. Niektoré pozemky boli aj v súkromnom vlastníctve. Usporiadanie nás stálo aj nemalé finančné prostriedky. Som veľmi rád, že túto investičnú akciu môžeme konečne začať realizovať," uviedol primátor mesta Peter Jančovič.

Na ulici sa nachádza aj autobusová stanica mestských a prímestských spojov. "Rekonštrukcia nebude mať žiaden vplyv na vypravovanie mestských a prímestských spojov, ktoré spoločnosť zabezpečuje v meste a okolitom regióne. V tejto fáze preto nepočítame so žiadnymi obmedzeniami. Od februára budúceho roku by mali práce pokračovať postupnou rekonštrukciou jazdných pruhov. To, samozrejme, prinesie určité dopravné obmedzenia, ale už dnes v rámci pripomienkového konania navrhujeme také riešenia, aby sa ani tieto obmedzenia nedotkli cestujúcich ani spojov," uviedol hovorca spoločnosti Arriva na Slovensku Peter Stach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2017
Začína sa s obnovou najzanedbanejších ciest a chodníkov
Zvolenská cesta a Poľná ulica patria k najvyťaženejším a najzanedbanejším miestnym komunikáciám (MK) v Banskej Bystrici. Na ich žalostný stav už dlhodobo poukazujú aj samotní Banskobystričania.
viac
01.07.2020
Na Štefánikovej a Hviezdoslavovej ulici položia protihlukový asfalt
Na prešovských cestách v centre mesta bude prvý raz použitá protihluková asfaltová zmes. Špeciálna asfaltová vrstva bude položená na vozovke v závere rekonštrukcie ulíc Hviezdoslavova a Štefánikova.
viac
11.11.2020
Pre obchádzkovú trasu na Muráni platí nový harmonogram pre prejazd
Súčasťou rekonštrukčných prác na poškodenom úseku cesty medzi Muráňom a Prednou Horou je aj úprava obchádzkovej trasy, ktorá vedie cez Národný park Muránska planina. Spoločnosť Skanska SK už s prácami začala, do ich ukončenia platí na obchádzke nový harmonogram prejazdu.
viac
28.09.2021
B. Bystrica vyhlásila VO na obnovu najdlhšieho úseku cesty za vyše 1,6 mil. eur
Banská Bystrica v uplynulých dňoch vyhlásila verejné obstarávanie (VO) na zhotoviteľa stavebných prác na najdlhší úsek cesty, ktorý sa kedy v meste pod Urpínom rekonštruoval.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %