Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.08.2018 11:27

Zelená plocha v centre mesta Trebišov prešla rozsiahlou revitalizáciou


Ilustračná snímka zdroj: Mesto Trebišov


Mesto Trebišov už má obnovenú zelenú plochu v centre mesta. Rozsiahla zmena má motivovať obyvateľov k vyhľadávaniu a využívaniu tohto priestoru na aktívny oddych.


Upravené priestranstvo oproti budove Slovenskej pošty má moderný vzhľad, v ktorom sa vyníma lineárna kompozícia s kontrastom sviežej zelene nového trávnika, kvitnúcich rastlín a dekoratívnych štrkových plôch svetlej farby. Dominantné sú novovysadené listnaté stromy.

Obnovu verejného priestranstva realizovali, v súlade s územným plánom mesta, pracovníci Mestského hospodárskeho strediska(MsHS) v dvoch etapách. V rámci prvej vyrúbali pôvodné stromy a odstránili starý trávnik, vyrovnali terén, vysiali nový trávnik a vysadili 13 stromov (platanov).

Počas 2. etapy revitalizácie zelených pásov pri Námestí Š. B. Romana, pracovníci MsHS vytýčili záhony, nastlali na ne netkanú textíliu a podľa návrhu záhradného architekta mesta vysadili 750 kusov suchomilných trvaliek. Vytvorený takmer 110 metrov dlhý trvalkový záhon doplnili o dekoratívny štrkový zásyp. Nakoniec uložili kamene na šľapákový chodník, ktorý vytvorili priamo v zrevitalizovanej ploche.

Novovytvorená oddychová zelená plocha najfrekventovanejšej časti Trebišova je k dispozícii občanom mesta a jeho návštevníkom už od začiatku júla. Mesto postupne doplní do uvedeného priestoru aj mestský mobiliár (lavičky, odpadkové koše).

Na obnovu zelenej plochy boli použité finančné prostriedky z rozpočtu mesta vo výške cca5000 eur.

Autor: ts - Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta Trebišov


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
14.05.2020
Letné kúpalisko v Trebišove obohatili cvičebné stroje a detské ihrisko
V areáli mestského kúpaliska v Trebišove pribudli aktuálne nové plochy na oddych a športové aktivity pre dospelých i deti. Ide o vonkajšie fitness športovisko a detské centrum.
viac
06.07.2020
Pri kúpeľoch v Malých Bieliciach vybudovali oddychovú zónu
Obyvatelia a návštevníci Partizánskeho majú k dispozícii ďalšie miesto na aktívny i pasívny oddych. Pri kúpeľoch v mestskej časti Malé Bielice mesto v spolupráci s kúpeľmi vybudovalo mestskú kúpeľnú oddychovú zónu s korčuliarskou dráhou. V budúcnosti tam plánuje postaviť i pumptrackovú dráhu.
viac
31.12.2020
Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí vodozádržné opatrenia
Bratislavské Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí projekt vodozádržných opatrení. Riešiť má zachytávanie dažďovej vody a jej využitie na permanentnú, celoročnú závlahu stromov, kríkov a trávnatých plôch v parkovej časti námestia, ale tiež zníženie prietoku poddimenzovanej kanalizácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %